Ga naar de inhoud

Quick Step-Alpha Vinyl mist ploegleider Klaas Lodewyck in Vuelta door coronabesmetting

 do 18 augustus 2022 12:06
Klaas Lodewyck met Remco Evenepoel
Klaas Lodewyck met Remco Evenepoel

Klaas Lodewyck zit in de Vuelta niet in de volgwagen van Quick Step-Alpha Vinyl. De ploegleider heeft vlak voor de start positief getest op het coronavirus.

Een dag voor de start van de Vuelta in Nederland heeft Quick Step-Alpha Vinyl laten weten dat Klaas Lodewyck positief getest heeft op het coronavirus. De 34-jarige ploegleider zal er dus vrijdag niet bij zijn in Utrecht.

 

"We hebben een testregime en een aantal voorzorgsmaatregelen ingevoerd om de kans op bijkomende besmettingen te beperken", laat de ploeg van Remco Evenepoel weten. De kopman van Quick Step-Alpha Vinyl heeft een nauwe band met Lodewyck.

 

Met de positieve coronatest van Lodewyck wordt voor de start van de Vuelta nog maar eens duidelijk dat het virus nog steeds rondwaart in het peloton. Lodewyck zelf kan mogelijk later nog wel aansluiten indien hij negatief test.

 

Ook in de Tour de France werd de Belgische ploeg geplaagd door coronagevallen, voornamelijk in de staf. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.