Victor Lafay bezorgt Cofidis 2 op 3 in de Arctic Race of Norway

 za 13 augustus 2022 18:16
Lafay plaatste zijn demarrage op 2 km van de streep.
Lafay plaatste zijn demarrage op 2 km van de streep.

De Fransman Victor Lafay heeft Cofidis laten zegevieren op een aankomst bergop in de Arctic Race of Norway. Quinten Hermans was de beste Belg op de 6e plek. Lafay neemt ook de leiderstrui over van zijn ploegmakker Axel Zingle.

Met Taco van der Hoorn in de vroege vlucht is het altijd een slopende namiddag in het peloton.

 

De Nederlander was de grote motor in het leiderskwartet. Pas op 4 kilometer van de streep werd Van der Hoorn met Ballerstedt bij de kraag gevat. Net aan de voet van de korte slotklim.

 

Bij de eerste klimmeters was er een spervuur aan demarrages. Op de versnelling van Victor Lafay zat het meeste poeder. De Fransman won vorig jaar nog een rit in de Giro en werd dit jaar tijdens zijn Tour-debuut geplaagd door ziekte.

 

Met zijn zege in Noorwegen kan hij die kater nu helemaal wegspoelen. 3 seconden na Lafay eindigde zijn landgenoot Vauquelin (Arkéa-Samsic) tweede. Tour-ritwinnaar Hugo Houle vervolledigde de top 3.

 

Lafay neemt ook een optie op de eindzege. Hij stoot zijn ploegmakker Axel Zingle, winnaar van de openingsrit, van de troon en snijdt de slotrit morgen aan met een bonus van 7 seconden op Vauquelin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 3
1. Victor Lafay (Fra) 177,7 km in 4u09'29"
2. Kevin Vauquelin (Fra) op 3"
3. Hugo Houle (Can)  
4. Sven Erik Bystrøm (Noo)  
5. Carl Fredrik Hagen (Noo)  
6. Quinten Hermans  
Stand na rit 3
1. Victor Lafay (Fra) in 12u40'46"
2. Kevin Vauquelin (Fra) op 7"
3. Hugo Houle (Can) 9"
4. Sven Erik Bystrøm (Noo) 10"
5. Nick Schultz (Aus) 13"
6. Quinten Hermans  
Gerelateerd: