Ga naar de inhoud

Christian Benteke gaat aan de slag bij D.C. United in de MLS, met Wayne Rooney als coach

 vr 5 augustus 2022 19:51
De Rode Duivel verlaat Crystal Palace en de Premier League.

Christian Benteke gaat in de Verenigde Staten voetballen. De Rode Duivel verlaat Crystal Palace en tekende net voor het verstrijken van de Amerikaanse transferdeadline bij D.C. United, de club van coach Wayne Rooney. Benteke zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2024 aan zijn nieuwe club bindt, met optie op een jaar extra.

Van Patrick Vieira naar Wayne Rooney. Christian Benteke heeft in zijn lange carrière al naar minder bekende coaches moeten luisteren.

 

Het is intussen al 10 jaar geleden dat de Rode Duivel zijn eerste toptransfer versierde. In 2012 trok Benteke voor meer dan 8 miljoen euro van KRC Genk naar Aston Villa.

In de Premier League maakte de grote targetspits indruk. Liverpool trok de geldbuidel open en had maar liefst 46 miljoen euro voor hem veil. Op dat moment het hoogste bedrag dat ooit voor een Belgische speler betaald werd.

 

Maar op Anfield Road stokte de doelpuntenmachine, Benteke kon de verwachtingen niet inlossen en trok naar Crystal Palace. Uiteindelijk zou hij 6 seizoenen in Londen blijven, maar een vaste basisplaats veroveren lukte nooit.

 

De Rode Duivel wisselde goede periodes en mindere periodes met elkaar af. De ene week was hij onzichtbaar, een week later kon hij zomaar twee ballen tegen de netten koppen.

 

Benteke dreigde zelfs zijn plaatsje in de selectie van Roberto Martinez te verliezen. Dat wil de 31-jarige spits - enkele maanden voor het WK in Qatar - voorkomen met een transfer naar D.C. United.

 

In de States vindt hij met Wayne Rooney alvast de ideale coach om zijn torinstinct opnieuw aan te scherpen.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.