Ga naar de inhoud

Luis Suárez keert terug naar jeugdliefde Nacional om zich in eigen land klaar te stomen voor het WK

Luis Suárez nam afscheid van Atlético Madrid aan het einde van afgelopen seizoen.

De cirkel is rond. Na 16 seizoenen op de Europese velden keert Luis Suárez terug naar de ploeg waar het allemaal begon: Nacional. De club in Uruguay biedt de spits een contract voor 5 maanden aan, zodat Suárez zich optimaal kan voorbereiden op het WK voetbal in Qatar.

"Luis Suárez heeft een contract voor 5 maanden getekend bij Nacional", klonk het heuglijke nieuws van voorzitter José Fuentes bij radiostation Sport 890 in Uruguay.

 

De spits - die sinds deze zomer zonder club zat na zijn passage bij Atlético Madrid - keert terug naar de ploeg waar het voor hem allemaal begon. Bij zijn jeugdliefde wil Suárez zich klaarstomen voor het laatste grote toernooi uit zijn doelpuntrijke carrière: het WK in Qatar.

 

Luis Suárez en Nacional stonden te popelen om het nieuws wereldkundig te maken, voor het contract officieel getekend werd. Gisteren deelde de Uruguayaanse recordschutter een filmpje op sociale media waarin hij meent "dat er gewerkt werd aan de laatste details".

 

De spits keert zo terug naar Zuid-Amerika na 16 jaar op Europese velden. Suárez begon bij Groningen en versierde daar een transfer naar Ajax, waar hij doorbrak. Liverpool en Barcelona genoten van zijn beste jaren als voetballer. Voor hij Europa verliet, bezorgde hij Atlético Madrid de Spaanse titel in 2021.

Suárez en Nacional brachten het nieuws gisteren al:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.