Ga naar de inhoud

Vincent Kompany beleeft droomdebuut bij Burnley met eerste zege in Championship

Starten met een overwinning, beter kan niet. Het werd geen gemakkelijke avond voor Burnley, dat op bezoek ging bij Huddersfield, maar Vincent Kompany gidste zijn nieuwe ploeg naar een eerste overwinning in de Championship. Ian Maatsen scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. 

Al voor de aftrap drukte Vincent Kompany zijn stempel. De nieuwe Burnley-coach had een basisplaats in petto voor oude bekenden Josh Cullen, Taylor Harwood-Bellis (beiden ex-Anderlecht) en Samuel Bastien (ex-Standard). Vitinho (ex-Cercle Brugge) mocht debuteren met een invalbeurt.

 

Niet alleen op het wedstrijdblad was de hand van Kompany al te zien. The Clarets maakten bij momenten indruk met offensief voetbal. Huddersfield kon op geen enkel moment aanspraak maken op de zege.

 

De nieuwe hoofdtrainer keek tevreden toe, maar kon het toch niet laten om zijn trainerscapaciteiten extra in de verf te zetten. Zo maande hij zijn spelers met obsessieve gebaren aan om meer druk naar voren te zetten.

 

De Championship staat bekend om haar kick and rush-voetbal, maar daar weigert Kompany aan mee te doen. Burnley nam de wedstrijd in handen en eiste het balbezit op, met een balbezitpercentage van 70% als resultaat.

 

Toch lukte het niet om het grote aantal balbezit om te zetten in doelpunten. Ian Maatsen, een 20-jarige Nederlander, maakte na een dik kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd.

 

Kompany zag hoe de Chelsea-huurling de wedstrijd besliste met een knappe plaatsbal. Daardoor staat Burnley minstens één dag aan de leiding in The Championship.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.