Ga naar de inhoud

Wesley Hoedt is scherp: "Anderlecht terugbrengen waar het hoort, niet jezelf"

 wo 3 augustus 2022 18:01
Wesley Hoedt en Anderlecht waren zaterdag nergens tegen Cercle Brugge.

Anderlecht trapt morgen zijn Europese campagne richting de groepsfase van de Conference League op gang. Vorig jaar ging het de boot in tegen Vitesse, verdediger Wesley Hoedt wil dat scenario - met de zeperd tegen Cercle Brugge nog vers in het achterhoofd - absoluut vermijden. En de Nederlander was behoorlijk kritisch in zijn vooruitblik op de heenmatch in de voorlaatste voorronde.

Wesley Hoedt (28) heeft het hart op de tong en sprak ook vandaag bij Peter Vandenbempt vrijuit.

 

"Dat er geen excuses meer zijn? Klopt. Die mogen we niet meer hebben", sprak hij klare taal aan de vooravond van de Europese match tegen Paide in Estland.

 

"Die zijn er vorig jaar geweest en onze groep is nog altijd jong met hier en daar nog wat onzekerheden, maar uiteindelijk moeten de resultaten er zijn. Zeker weten."

 

Anderlecht heeft weer veel volk zien vertrekken en heeft ook nieuwe namen aangetrokken. Staat deze kern dan verder?

 

"Dat is lastig om te zeggen", wikt Hoedt zijn woorden. "We hebben onder meer Fabio Silva en Sebastiano Esposito, maar zij zijn een stuk jonger en het zijn andere profielen."

 

"Mijn persoonlijke mening houd ik graag voor mij", beet Hoedt eningszins op zijn lip, "maar we moeten het met deze groep doen."

 

"Er is sowieso genoeg kwaliteit, maar het wordt tijd dat wedstrijden zoals die van zaterdag tegen Cercle Brugge tot het verleden behoren. Dat kan gewoon niet."

Of deze kern verder staat dan die van vorig jaar? Mijn persoonlijke mening houd ik graag voor mij, maar we moeten het met deze groep doen.

Wesley Hoedt

Naar het voorbeeld van Union? "Groepsgevoel moet veel meer voorop staan"

Zaterdag speelde Anderlecht een absolute non-match. "Ik vind het meer een gebrek aan intrinsieke motivatie", oordeelt Wesley Hoedt.

 

"Dat is hard om te zeggen, maar dat is het wel. We hebben het er deze week over gehad, over je eigen vechtlust en je eigen trots die je elke dag moet brengen. Daarin moet deze groep nog groeien."

 

"Anderlecht moet het goed doen en zo hoog mogelijk eindigen. Als je het dan goed doet, dan komt je eigen carrière automatisch mee omhoog. Maar dat gevoel mis ik af en toe."

 

"We moeten dat samen als groep veranderen en welke coach je ook neerzet - Felice Mazzu is megagoed om dat proces te versnellen -, het moet à la minute."

 

Moet Anderlecht de mosterd dan halen bij Union? "Ja, zij hebben voetbaltechnisch niet meer kwaliteit dan wij, maar ik zag gisteren iemand als Teuma: hij eet het gras op en rent voor zijn leven."

 

"Dat groepsgevoel, die eer van de ploeg, dat moet bij ons veel meer in de plaats van: ik doe het goed. Het team moet voorop staan. Wij moeten Anderlecht terugbrengen naar waar het hoort, niet jezelf."

Gerelateerd: