Ga naar de inhoud

Waarom skate-legende Tony Hawk generaties lang blijft inspireren: "Hij is gewoon een icoon"

 wo 3 augustus 2022 13:53
Waarom skate-icoon Tony Hawk generaties lang blijft inspireren? "Hij is gewoon een icoon"
Tony Hawk in actie.

Skateboardicoon Tony Hawk is een levende legende. De Amerikaan had gisterenavond een optreden van zijn tour  "An Evening With Tony Hawk" in het OLT Rivierenhof in Antwerpen. Sporza zocht uit waarom de 54-jarige nog steeds zo populair is bij de jeugd.

Tony Hawk wordt gezien als een van de meest succesvolle en invloedrijkste pioniers in het vertical skateboarden. Hij is ondertussen 54, maar hij heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht verloren. 


“Hij is gewoon een icoon. Hoe hij steeds down to earth is gebleven, ook al is hij de grootste skateboarder", vertelt een jonge fan uit het publiek.

 
"Iedereen kent Tony Hawk. Als je op straat loopt en je vraagt aan iemand wat skateboarding is, dan weten ze wie Tony Hawk is."

 

"Het is gewoon de beste skateboarder die er ooit is geweest. Ik kijk graag naar zijn filmpjes. Ik kijk eerst naar de positie van zijn voeten en daarna probeer ik hem te kopiëren."


"Hij heeft skaten groot gemaakt en skate nog altijd", vertelt een dame uit het publiek. "Dit vind ik fantastisch."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Dit is een once in a lifetime voor ons. We hebben zelfs onze vakantie vroeger onderbroken"

Na 20 jaar was Tony Hawk nog eens in ons land. Skaten deed hij gisterenavond niet, maar wel praten met zijn fans.

 

"Op een gegeven moment zie je dat je zoontje Youtube-filmpjes aan het bekijken is over Tony Hawk, dan krijg je zo’n déjà-vu-gevoel. Dat is fantastisch", vertelt een fan uit het publiek, die samen met zijn skatend zoontje naar Antwerpen is gekomen.

 

"Dit is once in a lifetime voor ons. We hebben zelfs onze vakantie vroeger onderbroken vanuit de Vogezen."

 

"Ik hou van hem door zijn gekke stunts, zoals de 900 en de loop of dead", vertelt een andere jonge fan uit het publiek. "Voor hem is niets onmogelijk."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: