Ga naar de inhoud

Skateboardster Lore Bruggeman opent campagne richting Parijs 2024 met belangrijke punten

 zo 3 juli 2022 21:53

Lore Bruggeman is op de Pro Tour skateboarden in Rome gestrand in de halve finales. Met haar 13e plaats in de eindrangschikking doet onze landgenote wel een goede zaak in de olympische kwalificaties skateboarden voor Parijs 2024.

Minder dan een half jaar geleden maakte Lore Bruggeman haar olympische debuut in het onderdeel street in Tokio. Afgelopen week begon de race naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs met de eerste kwalificatiewedstrijd, de Pro Tour in Rome.

 

De hele wereldtop was afgezakt naar de Italiaanse hoofdstad met 70 deelnemers bij de vrouwen en liefst 150 bij de mannen. Bruggeman begon goed en overleefde probleemloos de kwalificaties en de kwartfinales.

 

De halve finales waren het eindstation voor Bruggeman. Met 156,01 punten eindigde ze als 13e op 16 halvefinalisten. Enkel 8 Japanse vrouwen, 2 Brazililaanse, 1 Australische en 1 Nederlandse deden beter. Aangezien er per land slechts 3 skateboarders naar de Spelen mogen, heeft Bruggeman dus een goede zaak gedaan voor Parijs.

België was ook vertegenwoordigd bij de mannen: Beer Vanhoutte en Noah De Jaeger. Zij sneuvelden allebei in de kwalificaties door enkele foutjes. Vanhoutte eindigde als 85e en De Jaeger als 113e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.