Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
11
Jannik Sinner
9525
21
Carlos Alcaraz
8580
32
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
7
Casper Ruud
4025
8
Hubert Hurkacz
3995
92
Alex De Minaur
3845
10
Grigor Dimitrov
3775

Kyrgios en Djokovic schitteren ook achteraf: "Nog meer honger nu? Absoluut niet, ik wil vakantie"

 zo 10 juli 2022 19:38
Djokovic en Kyrgios hadden lovende woorden voor elkaar.

Met een 7e eindzege op Wimbledon en een 21e (!) grandslamtitel mepte Novak Djokovic zich vandaag nog wat meer in de geschiedenisboeken van het tennis. Al had de Serviër het toch knap lastig met de excentrieke Nick Kyrgios, die opnieuw voor het nodige gemopper en spektakel zorgde op Centre Court. "Djokovic lijkt wel een god", toonde de Australiër zich een goede verliezer.

Kyrgios: "Nog meer honger naar finales? Absoluut niet, ik ben zo moe"

Met Nick Kyrgios kreeg het publiek vandaag ongetwijfeld waar voor zijn geld in de Wimbledon-finale. De Australiër pakte set 1 met heerlijk tennis, maar ging nadien ook aan het mopperen toen Djokovic de bovenhand nam. Ook na afloop van de wedstrijd ontgoochelde de nummer 40 van de wereld niet tijdens zijn interview.

"Ik vind zelf dat ik goed heb gespeeld, maar eerst en vooral wil ik Djokovic feliciteren met zijn overwinning. Hij heeft hier al zoveel keer gewonnen dat ik de tel ben kwijt geraakt", stak Kyrgios van wal.

“Ik wil ook de ballenjongens bedanken om mijn gedrag te blijven accepteren, want ik weet dat we een beetje een vreemde relatie hebben", excuseerde de verliezend finalist zich voor het gemekker dat hij wel eens meeneemt op het veld. 

"Maar het zijn een geweldig aantal weken geweest voor mij, daarom wil ik ook het publiek bedanken. Of ik nu nog meer honger heb om Grand Slam-finales te spelen? Absoluut niet, ik ben zo moe nu. Ik heb echt vakantie nodig", sloot hij met een komische noot af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Djokovic: "Het is nu officieel een bromance"

Djokovic triomfeerde dus al voor een 7e keer op Wimbledon, maar had achteraf ook mooie woorden voor zijn tegenstander.  “Nick, je zal zeker terugkomen. Niet alleen hier in de finale, maar gewoon in het algemeen. Vandaag heb je getoond dat je een van de beste spelers bent in de wereld."

"Ik heb veel respect voor jou. Je bent een fantatische atleet, met veel talent en nu beginnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen voor jou. Ik ben zeker dat er nog veel moois aankomt in de toekomst", was Djokovic lovend.

 

"Ik moet toegeven, ik dacht niet dat ik zoveel mooie dingen over jou zou zeggen gezien ons verleden", verwees Djokovic naar de vele akkefietjes die beide heren vroeger al hadden.

"Maar, het is nu officieel een bromance. Hopelijk is dit de start van een mooie relatie tussen ons."

Afsluiten deed Djokovic met complimentjes voor Wimbledon zelf. "Het is altijd het meest speciale toernooi geweest voor mij. Dit toernooi heeft me gemotiveerd om tennis te spelen."

"In  1992 zag ik op tv Pete Sampras hier winnen en vroeg ik mijn ouders om me een racket te kopen. Sinds die dag heb ik altijd gedroomd om hier te kunnen spelen en te winnen. Elke keer wordt het specialer wanneer ik win, dus ik ben heel dankbaar om hier opnieuw met de trofee te staan", eindigde de Serviër.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: