De drie onverhoopte troefkaarten van de Flames: net op tijd fit om te knallen op EK

 do 7 juli 2022 12:06
Kassandra Missipo, Amber Tysiak en Ella Van Kerkhoven zijn er ondanks weinig speelminuten toch bij

Het was een race tegen de klok, maar ze zijn erbij. Drie speelsters van de Red Flames waren lange tijd out met een blessure, maar zijn nu de troefkaarten van bondscoach Ives Serneels op het EK. In onze special van De Tribune worden ze onder de loep genomen.

Kassandra Missipo

Een volledig jaar stond ze aan de kant, zonder een minuut voetbal. De 24-jarige Kassandra Missipo (FC Basel) moest het seizoen vanaf de zijlijn volgen door een gescheurde kruisband. Intussen is Missipo fit, maar ze zit niet op haar hoogste niveau.

 

“Dat kan je ook niet verwachten, maar ze beschikt over voldoende kwaliteiten dat Ives Serneels heeft beslist om haar mee te nemen”, vertelt ex-Red Flame en Sporza-stem Imke Courtois. 

 

“Ik verwacht haar niet onmiddellijk in de basis. Je hoopt erop dat de Flames minstens twee weken op het tornooi zullen zijn. Dan zal je haar wel kunnen gebruiken.”

 

Sporza-journalist Hermien Vanbeveren vult haar aan: “Haar rol als goeie communicator is mistens even belangrijk. Ze zorgt voor de sfeer."

 

“Missipo heeft een uniek profiel”, vertelt Red Flame Janice Cayman. “Als ze de laatste 30 minuten op het veld wordt gezet, dan loopt ze alles dicht met haar fantastisch loopvermogen.” 

Ella Van Kerkhoven

De 28-jarige Ella Van Kerkhoven (straks terug bij haar jeugdliefde) had twee zware blessures in evenveel jaar. De selectie van de aanvalster deed bij sommigen dan ook de wenkbrauwen fronsen. Maar in de voorbereidingsmatch tegen Noord-Ierland legde ze iedereen het zwijgen op met twee goals.

 

“Van Kerkhoven is een spits die kopbalsterk is", vertelt Imke Courtois. "Als ze de laatste minuten de bal voor goal gooien,  kan Van Kerkhoven die erin buffelen."

Amber Tysiak

Ook grote talenten blijven niet gespaard van pech. De 22-jarige revelatie Amber Tysiak (OH Leuven) kreeg last aan haar rechter adductor in februari. Ze liep een scheur op van maar  liefst 8 centimeter. Plots hingen er donkeren wolken boven haar EK-deelname, maar nu is ze toch op tijd fit.

 

“De kern is aangevuld met jonge speelsters die meer balbehandeling hebben. Hun technische kwaliteiten springen in het oog en ze zijn een stap in de goede richting”, aldus Courtois. “Tysiak is een centrale verdediger anno 2022 die heel elegant kan uitvoetballen.”

Beluister de volledige aflevering van De Tribune

Gerelateerd: