Ga naar de inhoud

BEKIJK: Red Flames krijgen tips van (ex)topsporters om te 'Vlammen naar Engeland'

 do 16 juni 2022 13:36
Sergio en Jean-Marie Pfaff boksen een supporterslied in elkaar.

Iedereen Beroemd nodigt elke week 2 Red Flames uit die tips krijgen van Belgische topsporters en ex-topsporters in ‘Vlammen naar Engeland’. Karten met hockeyspeler Alexander Hendrickx, leren vallen met judoka Dirk Van Tichelt of rustig blijven met sprinter Kim Gevaert. Sporza verzamelt hier alle nuttige tips in aanloop naar het EK voetbal.

Tip van Jean-Marie Pfaff

Marie Minnaert, Isabelle Iliano en Jody Vangheluwe krijgen een gouden tip van voormalige topdoelman Jean-Marie Pfaff: "Zorg altijd voor uw supporters!". Veel sfeer kan er natuurlijk alleen maar komen door een supporterslied. Sergio toont ons hoe dat moet klinken.

Tip van Peter Genyn

Chloe Van de Velde en Feli Delacauw krijgen een gouden tip van paralympiër Peter Genyn. Zijn rolstoelfiets werd in Tokio gesaboteerd. Zijn tip is: “Blijf gaan voor je doel, en laat een paar kleine obstakeltjes je niet tegenhouden”. De Flames moeten een heuse obstacle run overwinnen

Tip van Alexander Hendrickx

Hannah Eurlings en Jill Janssens krijgen een gouden tip van Alexander Hendrickx. Hij is één van de sterkhouders van de Red Lions. Zijn tip is: “Goed communiceren onder druk”. Om dat te testen mogen de Flames gaan karten, en tegelijkertijd proberen het juiste vlagje te raden.

Tip van Kim Gevaert

Marie Minnaert en Jody Vangheluwe krijgen een gouden tip van Kim Gevaert. De Belgische sprint-koningin met 5 Europese titels en een gouden medaille op de Spelen geeft als tip: “Rust vinden, kalm blijven en geen energie verliezen in de stress voor de match”. De Flames moeten een flink stresserende wandeling afwerken en proberen de hartslag daarbij zo laag mogelijk te houden.

Tip van Seppe Smits

Zenia Mertens en Jarne Teulings krijgen een gouden tip van Seppe Smits. De ervaren snowboarder is één van de beste Belgische wintersporters ooit. Zijn tip is: “Doorzettingsvermogen is heel belangrijk, elke challenge moet je overwinnen”. De Flames mogen proberen om het jongleren onder de knie te krijgen, zelfs onder druk…

Tip van Ingrid Berghmans

Isabelle Iliano en Jassina Blom krijgen een gouden tip van Ingrid Berghmans. De beste vrouwelijke judoka ter wereld in de jaren 80 geeft als tip: “Altijd je tegenstander blijven verrassen”. De Flames mogen een portret van bondscoach Ives Serneels schilderen, maar wel met hun slechte voet. 

Tip van Delfine Persoon

Amber Tysiak en Sari Kees krijgen een gouden tip van Delfine Persoon. De beste Belgische bokster ooit won 66 van haar 68 kampen. Haar tip is: “Gevarieerde voeding is heel belangrijk”. De speelsters krijgen 30 minuten de tijd om een gezonde maaltijd klaar te maken, sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck komt beoordelen.

Tip van Dirk Van Tichelt

Kassandra Missipo en Sarah Wijnants krijgen een gouden tip van Dirk Van Tichelt. De Beer van Brecht veroverde brons op de Spelen in 2016. Zijn tip is: “Goed leren vallen”. De Flames mogen de judo-mat en een iets gevaarlijkere mat op, om te leren rollen tijdens het vallen.