Ga naar de inhoud

EF-EasyPost ontwaakt op de Mont Ventoux: Ruben Guerreiro wint voor ploegmaat Esteban Chaves

 di 14 juni 2022 15:43

De 4e editie van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge heeft een Portugese triomfator opgeleverd. Ruben Guerreiro had de sterkste klimmersbenen in de Provence. Voor zijn team EF-EasyPost is het een ferme opsteker in de puntenjacht voor een WorldTour-licentie. Meer nog, het werd zelfs een een-tweetje op de Ventoux.

De Mont Ventoux Challenge probeert al enkele jaren zijn stempel te drukken in de laatste rechte lijn richting de Tour de France, maar door de concurrentie van onder meer de Dauphiné, de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Slovenië blijft de klimkoers een beetje ter plaatse trappelen.

 

Dit jaar had het deelnemersveld echter een stevige upgrade gekregen. De strijd om de WorldTour-licenties voor de komende jaren heeft daar natuurlijk iets mee te maken.

 

Onder meer Alejandro Valverde werd door Movistar op de valreep aan de startlijst toegevoegd, maar de Spaanse veteraan had niets in de pap te brokken.

 

EF-EasyPost domineerde namelijk de laatste van twee beklimmingen richting de top van de Mont Ventoux (de eerste vanuit Sault, de tweede vanuit Bédoin, de zwaarste kant).

 

Ruben Guerreiro bewees zijn groeiend vormpeil met een krachtige en verre aanval. De Portugees werd zondag nog 9e in de Dauphiné en liet de prestigieuze zege niet liggen.

 

Esteban Chaves was modelploegmakker en neutraliseerde in de achtergrond Michael Storer. De Colombiaan wipte in het slot nog voorbij de Australiër naar de 2e plaats.

 

Dankzij Guerreiro en Chaves doet EF-EasyPost dus een uitstekende zaak in de degradatiestrijd van de WorldTour. Het team kiest voor een beperkte koerskalender, maar was door een gebrek aan goeie resultaten steeds meer aan het wegglijden richting de echte gevarenzone. 

Uitslag Mont Ventoux Dénivelé Challenge (1.1)
1. Ruben Guerreiro (Por) 153 km in 4u32'35"
2. Esteban Chaves (Col) op 53"
3. Michael Storer (Aus) 1'28"
4. Tobias Halland Johannessen (Noo) 2'00"
5. Guillaume Martin (Fra) 2'15"
6. Cristian Rodriguez (Spa) 2'28"
7. Carlos Verona (Spa) 2'30"
8. Andrej Zeits (Kaz) 2'55"
9. Roger Adria (Spa) 3'08"
10. Attila Valter (Hon) 3'14"

De glazen bol van de ploegbaas:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Drieluik Cauberg, Hoei en Ventoux voor Cavalli

Bij de vrouwen kreeg de klimkoers richting de Mont Ventoux vandaag een eerste laureate. Marta Cavalli won de eerste editie. 

 

De Italiaanse van FDJ was dit seizoen al de sterkste op de Cauberg en de Muur van Hoei. 

 

Enkele weken geleden kwam ze nog stevig ten val in de Ronde van Burgos, maar vandaag was ze op de Reus van de Provence sterker dan Clara Koppenburg (Dui) en Evita Muzic (Fra).  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.