Ben Broeders legt lat nog hoger na Belgisch record: "Hier hoeft het niet te stoppen"

 ma 13 juni 2022 08:55
Ben Broeders zweefde voor het eerst over 5,85m.

Polsstokspringer Ben Broeders heeft zijn eigen Belgisch record scherper gesteld en tankt zo vertrouwen voor het WK én EK deze zomer. "Het is een groot doel om beter te doen dan tijdens de Olympische Spelen", vertelt hij.

In het Duitse Merzig zweefde Broeders over 5,85m, een verbetering van zijn Belgisch record met 4 centimeter. "Het zat er aan te komen", zegt hij. "Mijn vorm zit goed. Het was gewoon wachten op een zomerse dag met niet te veel wind."

 

Broeders was dit seizoen nog niet hoger geraakt dan 5,60m en ook in Merzig bleek dat een uitdaging. "Het was even klungelen, maar op de derde poging kon ik het nog redden. Ik was enkele weken geleden wel al over 5,71m geraakt, toen we door een zandstorm de competitie binnen moesten houden."

 

"Vanaf ik over 5,60m was, ging alles heel vlot. Met 5,75m sprong ik mijn seizoensbeste en vervolgens was het meteen raak op het Belgisch record. Ik had er bewust voor gekozen om meteen naar 5,75m te gaan, dat gaf me de tijd om mentaal tot rust te komen."

 

En er zit nog meer in de tank dan 5,85m, voelt Broeders. "Hier hoeft het nog niet te stoppen voor dit jaar. Er zit nog iets moois aan te komen."

Het is een groot doel om beter te doen dan in Tokio. Ik wil eerst de finale halen en dan zien we wel welke mooie plaats ik daar kan veroveren.

Ben Broeders

Broeders staat nu gedeeld 2e op de Europese ranking en gedeeld 3e op de wereldranking. Dat doet het beste verhopen voor het WK in Eugene (15-24 juli) en het EK in München (15-21 augustus).

 

"Het is een mooie plaats om te staan. We gaan er het beste van maken", aldus Broeders. "Het is nog altijd de kunst om je seizoensbeste te halen op de dagen dat het telt. Op kampioenschappen is het nog spannender, want dan zijn er nog kwalificaties."

 

Op de Olympische Spelen strandde Broeders in de kwalificaties. "Het is een groot doel om beter te doen dan in Tokio. Ik wil eerst de finale halen en dan zien we wel welke mooie plaats ik daar kan veroveren."

 

De weg naar Eugene verloopt voor Broeders via Oslo en Gentbrugge. "Deze week vertrek ik naar Oslo voor de Diamond League. Daarna volgt het BK in Gentbrugge, waar ik hopelijk de titel kan binnenhalen. Dan rij ik nog naar Stockholm en daarna zal het bijna tijd zijn om naar Amerika te reizen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: