Ga naar de inhoud

BEKIJK: Polsstokspringer Ben Broeders zweeft over eigen Belgisch record in Merzig

Ben Broeders zweefde voor het eerst over 5,85m.

Ben Broeders heeft in het Duitse Merzig zijn eigen Belgische record in het polsstokspringen gevoelig bijgesteld. Hij won de wedstrijd met een sprong over 5,85m, een verbetering van zijn nationale record met vier centimeter.

Ben Broeders heeft al even de goede vorm beet, maar raakte dit seizoen toch nog niet hoger dan 5,60m. Een heel eind verwijderd van zijn Belgische record van 5,81m, dat hij vorig jaar in augustus vestigde in Leuven.

 

Ook in het Duitse Merzig leek 5,60m weer het struikelblok te worden voor onze landgenoot, maar bij zijn derde poging vloog hij er toch over. Het gaf Broeders vleugels, want bij zijn eerste poging ging hij vervolgens over 5,75m én 5,85m.

 

Daarmee scherpt Broeders zijn persoonlijke record aan met 4 centimeter. Op de wereldranglijst van 2022 is hij nu gedeeld derde, op de Europese ranking is hij gedeeld tweede.

 

Dat doet het beste verhopen voor het WK atletiek in Eugene in juli en het EK in München in augustus, waar hij kan meedoen voor de prijzen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.