Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
49
9
7
0
2
21
6
2
Union
46
9
3
4
2
15
12
3
Anderlecht
46
9
4
3
2
11
9
4
Cercle Brugge
36
9
3
3
3
13
13
5
KRC Genk
34
8
3
4
1
7
15
6
Antwerp
29
8
1
7
0
4
16
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
10
4
3
0
1
12
3
2
Union
4
4
1
2
1
7
6
3
Anderlecht
12
5
4
1
0
8
3
4
Cercle Brugge
5
5
1
2
2
7
6
5
KRC Genk
7
4
2
1
1
4
5
6
Antwerp
0
4
0
4
0
2
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
13
5
4
0
1
9
3
2
Union
7
5
2
2
1
8
6
3
Anderlecht
2
4
0
2
2
3
6
4
Cercle Brugge
7
4
2
1
1
6
7
5
KRC Genk
3
4
1
3
0
3
10
6
Antwerp
3
4
1
3
0
2
8

Vrancken voorgesteld bij Genk: "Grote uitspraken helpen niet, Play-off 1 is mooie ambitie"

 di 7 juni 2022 17:57
Wouter Vrancken begint met een glimlach in Genk.

Na een weekje "platte rust" is Wouter Vrancken aan zijn nieuwe uitdaging begonnen bij KRC Genk. De kersverse coach voelt zich meteen thuis in Limburg. "Ik ken het DNA van de club."

"Hij heeft een voorbeeldige mentaliteit, kan iets betekenen in de kleedkamer en biedt kwaliteit." Zo werd Wouter Vrancken 16 jaar geleden voorgesteld als speler bij Genk. Vandaag maakte hij er zijn intrede als coach.

 

"Ik ben uitermate gelukkig en fier om hier coach te zijn. Ik heb een geschiedenis met deze club, zie hier veel bekende gezichten en de band met de supporters is altijd goed geweest", opende Vrancken. De voormalige middenvelder droeg het Genkse shirt tussen 2006 en 2008. 

 

"Wat mij het meest heeft overtuigd om naar Genk te komen, is de wil van de club en de supporters om mij hier te krijgen. Dan voel je je eens zo fier en begin je met extra veel goesting."

 

"Genk is een grote club die nog altijd het familiale karakter heeft behouden maar wel ambitieus is. Na alle stappen die ik als coach heb gezet, is dit een ideale stap voor mezelf. Het project in Genk was me op het lijf geschreven."

 

"Ik ken het DNA van de club. Ik weet wat de supporters van de spelers verwachten op het veld. Uit de jaren die ik hier heb gespeeld, weet ik dat, als je je truitje nat maakt voor de club en vechtlust toont, je het stadion meekrijgt. Als dat lukt, kan hier een ongelofelijk goede atmosfeer bestaan waar je als ploeg nog sterker van wordt."

Uit de jaren die ik hier heb gespeeld, weet ik dat, als je je truitje nat maakt voor de club en vechtlust toont, je het stadion meekrijgt.

Wouter Vrancken

Genk beëindigde in het afgelopen seizoen de reguliere competitie als achtste en kon zich zo maar net plaatsen voor de Europe play-offs. Daarin bleef Genk met lege handen achter. Vrancken beseft dat hij voor een uitdaging staat.

 

"Ik kijk er positief naar. De spelers hebben enorm veel individuele kwaliteiten. Het is aan mij en de staf om hen samen aan het koord te laten trekken. We moeten ze als één team laten strijden, iedere match, tegen eender welke ploeg."

 

Dat Vrancken de 7e coach in 4 jaar is bij Genk, schrikt hem niet af. "Ik ben niet bang van negatieve zaken. Ik focus op het positieve, op hard werken. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, zijn er geen excuses."

 

"Wat de ambitie is? Ik denk dat Play-off I een mooie en realistische ambitie is. Het helpt niet om grote uitspraken te doen. We willen gewoon elke wedstrijd winnen. We moeten nog geen al te hoge verwachtingen creëren."

Onuachu of Dessers? "Dat is toekomstmuziek"

De eerste taak van Vrancken wordt om samen met sportief directeur Dimitri De Condé met de grove borstel door de selectie te gaan. Veel spelers zijn ongelukkig of zoeken naar een andere uitdaging. 

 

"Je bent ongelukkig als sportman als je verliest", zegt Vrancken. "We moeten weer een winnaarscultuur krijgen, waar iedereen passie uitstraalt. Als het werkt en iedereen op dezelfde lijn zit, zullen de spelers wel gelukkig worden."

 

"We zien wel wat er verandert in de kern. Mijn taak is om me nu te concentreren op de spelers die er zijn."

 

Met Cyriel Dessers komt al één aanvallende kracht terug naar Genk. Vorig seizoen werd hij uitgeleend, omdat topschutter Paul Onuachu de voorkeur kreeg. "Ik zou zot zijn als ik niet blij zou zijn met zijn terugkeer", aldus Vrancken. "Ik kijk ernaar uit om met hem te werken."

 

"Onuachu of Dessers? Dat is toekomstmuziek. Ik zal zeker met Cyriel praten en hem uitleggen wat ik verwacht. Dan zien we wel wat hij ervan vindt."

 

Ook De Condé is ervan overtuigd dat Dessers een kans kan krijgen in Genk. "Hij heeft het profiel om hier te slagen: hij is fysiek sterk, heeft een persoonlijkheid in de kleedkamer en is een garantie op zeker 15 goals."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: