Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
3
2
1
0
4
4
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Moet Genk weer op zoek naar nieuwe coach? "Namen van Hasi, Vrancken en Van Bommel duiken op"

 ma 16 mei 2022 11:21
Genk grijpt naast een Europees ticket.

Genk heeft naast Europees voetbal gegrepen en dat zal stevige gevolgen hebben voor de spelerskern én trainer Bernd Storck, weet commentator Stef Wijnants. "Genk zal weer op zoek moeten naar een nieuwe coach, de 7e al in de voorbije 4e jaar", zegt hij.

“Er komt geen Europees voetbal voor Racing Genk en dat heeft er het hele seizoen eigenlijk niet ingezeten", zegt Wijnants. "Als je gisteren de inzet, de overtuiging, de wil van AA Gent zag – een ploeg waarvoor niets meer op het spel stond – en je vergelijkt dat met de laksheid, de bijna desinteresse van sommige spelers van Genk…"

 

"Dan is het logisch dat het een seizoen zonder prijs wordt. Onbegrijpelijk eigenlijk, de manier waarop Genk voetbalde. Zo zielloos in een match waarin het moest."

 

"Het tekent het seizoen voor Racing dat met hoge ambities aan het seizoen gestart was. Terecht. Ook ik dacht dat ze met deze kern Club Brugge het vuur aan de schenen konden leggen. Maar dat heeft er nooit ingezeten. Het wordt een seizoen voor Genk om snel te vergeten.”

Ook ik dacht dat ze met deze kern Club Brugge het vuur aan de schenen konden leggen. Maar dat heeft er nooit ingezeten.

Stef Wijnants

“Het liep al vrij snel verkeerd. Genk miste de Champions League en enkele sterkhouders van vorig jaar zoals Lucumi, Bongonda en zeker Gouden Schoen Paul Onuachu raakten dan niet meer weg in de transferperiode." 

 

"Genk had nochtans alles gedaan om de succesvolle ploeg samen te houden. Het was een huzarenstukje dat dat lukte, dat mogen we niet vergeten. Genk heeft geen grote mecenas of een steenrijke eigenaar. Het verkopen van spelers is dus een must, maar toch hield het de kern intact, want het wilde kampioen worden." 

 

"Maar al snel waren de kopjes van veel spelers niet leeg en tolden de gemiste euro’s in hun hoofd. Europees werd het een afknapper in de Europa League en als je in de Belgische competitie niet elke week tot het uiterste gaat, dan kan je niet winnen."

Gerelateerd:

"Geen goede match tussen Genk en Storck"

"Coach John van den Brom, een vriend van iedereen, moest in december het gelag betalen, omdat het bestuur vond dat de groep niet genoeg ‘gechallenged’ werd en dat hij te veel vertrouwde  op dezelfde namen." 


"Er kwam een Duitse trainer, Bernd Storck, een leraar die zijn spelers ging opvoeden en iedereen beter zou maken. Dat is niet helemaal gelukt. Storck zei altijd dat hij een kern had waar hij op bijna elke positie meerdere spelers had die elkaar waard waren." 


"Hij geloofde rotsvast in die overtuiging, maar het vele roteren – hij bracht telkens weer andere spelers in – heeft niet gewerkt. Hij heeft nooit stabiliteit in het elftal gekregen. Genk won wel heel veel van zijn thuismatchen, maar in de uitmatchen kon het niet genoeg een vuist maken.“

Ik heb al vaker gezegd dat het moeilijk werken is bij Genk. Te veel meningen, te veel politiek en soms te veel macht bij de verkeerde mensen.

Stef Wijnants

“Ondanks de lovenswaardige keuze om de spelersgroep te behouden heeft het beleid toch stevig in het Genkse vel gesneden. De vele tientallen miljoenen die het vorig seizoen voor heel wat spelers kon vangen, zijn verschrompeld. De waarde van die spelers is pijlsnel naar beneden gegaan."

 

"En toch zal er moeten worden doorgeselecteerd: afscheid nemen van jongens die te weinig gebracht hebben of die te zeer met zichzelf en niet met de club bezig geweest zijn. Bongonda, Onuachu, Lucumi, maar misschien ook andere Zuid-Amerikanen of Thorstvedt. Ik denk dat de transferdeur openstaat." 

 

"Ook voor Bernd Storck zal er volgend seizoen geen plaats meer zijn. Genk heeft dat nog niet officieel gecommuniceerd, maar je voelt aan alles dat er geen goede match is tussen de club (of tenminste bepaalde leden van de club ) en de coach. Dus moet Genk alweer op zoek naar een nieuwe trainer."

 

"Dat wordt dan de 33e coach in de 34-jarige geschiedenis, de 7e in de voorbije 4 jaar alleen al…. Dan zit het probleem dieper. Ik heb al vaker gezegd dat het moeilijk werken is bij Genk. Te veel meningen, te veel politiek en soms te veel macht bij de verkeerde mensen.”

Van Bommel, Hasi of Vrancken?

Dan rest de vraag: wie moet Storck opvolgen? "Aan namen geen gebrek, want Genk behoort natuurlijk nog altijd bij de top", zegt Wijnants. "Daar verandert dit slechte seizoen niets aan en dus zullen heel wat binnen- en buitenlandse cv’s worden binnengestuurd."

 

"Mark van Bommel zou al in de tribunes gesignaleerd zijn. Een Nederlander die een grote voetbalcarrière had bij PSV, Barcelona en Bayern München maar vooralsnog geen spetterende trainerscarriere heeft gehad. In dat geval zou er opnieuw voor een Nederlander gekozen worden. En dat begrijp ik wel, want Genk wil dominant, technisch verzorgd voetbal spelen en daar staat de Hollandse school voor."

 

"Maar ik denk dat een gedeelte van het bestuur ook met de wensen van de supporters wil rekening houden en wil kiezen voor iemand met ‘Blauw Bloed’, een trainer die weet waarvoor Genk staat. En dan duiken er twee namen op :
Besnik Hasi en vooral Wouter Vrancken." 

 

"Vrancken heeft dit weekend bekendgemaakt dat hij stopt bij KV Mechelen en dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging… Vele supporters zullen dat willen, maar het is afwachten of Genk en Vrancken bij elkaar passen. Ik denk dat Vrancken niet zomaar in dat verhaal zal stappen, net omdat hij de club goed kent." 

 

"Ik geloof in elk geval niet dat er een totaal onbekende naam komt, genre Hannes Wolf of Albert Stuivenberg, iemand die veraf staat van het zogezegde DNA van Genk. Dat risico lijkt me nu te groot. Maar nog eens zeggen: Genk heeft nog niets gecommuniceerd over het al dan niet vertrekken van Storck.”

Gerelateerd: