Ga naar de inhoud

Klaar voor een nieuwe strijd in 1A: het voorbereidingsprogramma van alle eersteklassers

 di 7 juni 2022 17:26

Het voetbalseizoen lijkt nog maar nauwelijks achter de rug of de bal gaat alweer aan het rollen op de trainingsvelden van de eersteklassers. Binnen zes weken begint er een nieuw seizoen in de Jupiler Pro League. Een overzicht van alle voorbereidingsplannen van de 18 ploegen in 1A.

RSC Anderlecht

Na het vertrek van Vincent Kompany is het nu de beurt aan Felice Mazzu om te proberen om Anderlecht weer naar de top van het Belgische voetbal te loodsen. Op 20 juni mag hij zijn eerste aanwijzigingen op het trainingsveld geven. Vanaf 7 juli trekt de ploeg op stage, al is de locatie voorlopig nog niet gecommuniceerd.

 

Anderlecht heeft al twee oefenwedstrijden vastgelegd. Op 9 juli spelen ze in Nederland tegen het Deense FC Nordsjaelland en op 16 juli komt Olympique Lyon op bezoek in Brussel voor een galawedstrijd.

9 juli: Anderlecht - FC Nordsjaelland

16 juli: Anderlecht - Olympique Lyon

Cercle Brugge

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen start Cercle op maandag 13 juni met de groepstrainingen. Ook een eerste oefenwedstrijd werd ondertussen bevestigd: op zaterdag 9 juli nemen zij het op tegen het Franse OGC Nice.

9 juli: OGC Nice - Cercle Brugge

Sporting Charleroi

Ook in Charleroi trekken ze zich stilaan weer op gang. Edward Still en zijn troepen gaan van start op maandag 17 juni met een veldtraining. Nadien werkt de ploeg een reeks oefenwedstrijd af. Onder meer OH Leuven en het Luxemburgse Racing Lëtzebuerg passeren de revue. Van 10 tot 16 juli trekt de ploeg nog op stage in het Nederlandse Gaarderen.

25 juni: Charleroi - Racing Lëtzebuerg

2 juli: Charleroi - OH Leuven

Club Brugge

Vanaf donderdag 16 juni worden de spelers opnieuw op het Belfius Basecamp verwacht voor de medische testen. De eerste training onder leiding van Carl Hoefkens wordt op maandag 20 juni gegeven. Vijf dagen later volgt een eerste oefenpot met Thes Sport. De landskampioen trekt ook op stage, die begint op maandag 4 juli en gaat door in het Nederlandse Wageningen. Op de laatste dag volgt een oefenduel met FC Kopenhagen.

25 juni: Club Brugge - Thes Sport

9 juli: Club Brugge - FC Kopenhagen

KAS Eupen

Na de zomerstop zijn vandaag, 7 juni,  de medische testen in Eupen begonnen. Die lopen nog tot 10 juni. Op maandag 13 juni rolt de eerste bal op training.

KRC Genk

Wouter Vrancken mag zijn eerste Genkse trainingen leiden op 20 juni. Nadien volgt een traditionele oefenwedstrijd tegen Eendracht Termien (25 juni) en een stage in het Nederlandse Alkmaar (4 tot 9 juli). 

25 juni: KRC Genk - Eendracht Termien

2 juli: KSK Heist - KRC Genk

KAA Gent

Bij KAA Gent verzamelen de spelers weer op 13 juni voor een medische check-up. Twee dagen later beginnen dan de veldtrainingen en op 18 juni staat een eerste oefenwedstrijd op het programma tegen SC Dikkelvenne. Nadien (24 juni) volgt er een oefenduel tegen promovendus Westerlo. Ook een galamatch vindt nog plaats op 9 juli, maar die tegenstander is nog niet bekend.

 

Vanhaezebrouck en co gaan ook op stage: van 27 juni tot 5 juli trekken ze een week naar Oostenrijk.

18 juni: KAA Gent - SC Dikkelvenne

24 juni: KAA Gent - Westerlo

KV Mechelen

Bij KV Mechelen beginnen ze vanaf 16 juni aan de voorbereiding. Dan wordt de spelerskern onderworpen aan medische testen. Vier dagen later beginnen de veldtrainingen onder leiding van nieuwe trainer Danny Buijs.

KV Oostende

De spelers van KV Oostende mogen vanaf 13 juni weer het gras betreden. Vrijdag 17 juni wordt een eerste oefenwedstrijd tegen de buren van K.W.S. Oudenburg afgewerkt.

17 juni: KV Oostende - K.W.S. Oudenburg

KV Kortrijk

In Zuid-West Vlaanderen begint KV Kortrijk aan de voorbereidingen op 12 juni met een open training. Vrijdag 17 juni is er de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen stadsgenoot KdNS Heule. 

17 juni: KV Kortrijk - KdNS Heule

OH Leuven

In Leuven staat de eerste training morgen, 8 juni, op het programma. Volgende week dinsdag speelt de ploeg van Marc Brys dan een eerste oefenwedstrijd tegen de buren van Kessel-Lo.

 

Van 17 tot 24 juni trekt de ploeg op stage in Horst (Nederland). Op 16 juli komt King Power-broer Leicester op bezoek voor een oefenwedstrijd.

14 juni: OH Leuven - Kessel-Lo

16 juli OH Leuven - Leicester City

Royal Antwerp

Op maandag 20 juni staat de eerste veldtraining voor Royal Antwerp op het programma. Van 4 tot 10 juli trekt de ploeg met kersvers trainer Mark van Bommel naar het Oostenrijkse Waidring voor de traditionele zomerstage.

RFC Seraing

Na het winnen van de barragewedstrijden mag Seraing zich opmaken voor een nieuw seizoen in 1A.  Op 9 en 10 juni zijn er fysieke testen en vanaf 11 juni worden de trainingen hervat. Op 18 juni staat er een vriendschappelijk duel tegen RCS Verlaine op het programma. 

18 juni: RFC Seraing - RCS Verlaine

Sint-Truiden

Bij STVV staat de eerste training vandaag, 7 juni, op het programma. De eerste oefenwedstrijd is al meteen voor zaterdag. Tegenstander is streekgenoot Zepperen-Brustem.

11 juni: Sint-Truiden - Zepperen-Brustem

Standard Luik

Trainer of niet: op 13 juni beginnen de Rouches aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een deel van het oefenprogramma (o.a. de galamatch tegen Borussia Mönchengladbach op 16 juli) en de stage in Nederland (4-10 juli) liggen al vast.

16 juli: Standard Luik - Borussia Mönchengladbach

Union Sint-Gillis

Voor de meeste spelers van de runner-up van vorig seizoen beginnen de voorbereidingen op 20 juni. Internationals die momenteel nog actief zijn zoals doelman Anthony Moris en kapitein Teddy Teuma, kunnen een week later aansluiten, op 27 juni.

KVC Westerlo

Nadat Westerlo de titel in 1B had bemachtigd, kregen de spelers een maand vrijaf. Vanaf 14 mei verzamelde Jonas De Roeck zijn manschappen weer voor een periode van twee weken, maar donderdag begint de echte voorbereiding voor hun wederoptreden in 1A.

Zulte Waregem

Op maandag 13 juni verzamelen de spelers van Zulte Waregem voor hun 1e training aan de Gaverbeek. Een week later staat al meteen de eerste oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander is KSV Oudenaarde.

16 juni: Zulte Waregem - KSV Oudenaarde

Gerelateerd: