Ga naar de inhoud

Dries De Bondt kijkt naar de toekomst: "Dwars Door Vlaanderen zou me wel moeten lukken"

 vr 27 mei 2022 14:34

Dries De Bondt stond voor de etappe van vandaag nog te glunderen na zijn prachtige overwinning van gisteren in de Giro. Hij blikte nog een keer terug op die sprint, maar kijkt inmiddels ook al naar zijn volgende doelen.

"Het was toch een van de mooiere sprints die ik al betwist heb", vertelt De Bondt. "Renners zoals Affini hebben vaak in een sprint nog een tweede versnelling in petto. Je kan tot naast hen komen, maar dan zetten ze nog eens aan. Gisteren had ik een topdag en kon ik Affini gelukkig nog eens voorbij. 

 

Na de zege moet De Bondt op zoek naar een nieuw doel. Op welke rit heeft de man van Alpecin-Fenix een oogje laten vallen?

 

"Eerst en vooral moet deze zege nog even geplaatst worden. Het is een geweldige verwezenlijking om in een grote ronde een etappe te winnen. Ik denk dat ik me wel kan richten op een semi-klassieker. Daar denk ik al een tijdje aan. Een wedstrijd als Dwars Door Vlaanderen zou me nog wel eens kunnen lukken.

 

Ploegmaat Mathieu van der Poel heeft al laten weten dat hij de Giro zeker wil uitrijden. Welke kans dicht De Bondt hem toe in de slottijdrit?

 

"Of hij kan winnen? Ja. Of hij zal winnen? Waarschijnlijk."

 

Het vertrouwen in de ploeg zit duidelijk goed. 

Kan Mathieu de tijdrit winnen? Ja. Zal hij dat doen? Waarschijnlijk.

Dries De Bondt