Ga naar de inhoud

Een en twee voor Bora-hansgrohe in Rund um Köln: Politt wint

 zo 22 mei 2022 15:54

Nils Politt heeft in eigen land Rund um Köln gewonnen. De Duitser van Bora-hansgrohe soleerde naar de zege na een knap staaltje ploegtactiek. Met ploegmaat Danny Van Poppel nam hij Nikias Arndt (DSM) in de tang. Jasper Philipsen werd eerste Belg op de zesde plaats.

Net geen 200 kilometer kregen de renners voor de wielen in Rund um Köln. Op een golvend parcours mochten aanvallers en sprintersploegen onder elkaar uitmaken wie zou winnen.

 

Halfweg reed een kopgroep van 25 renners weg. Een trio vond dat te veel en reed weg in de finale: Nils Politt en Danny van Poppel van Bora-hansgrohe en Nikias Arndt van DSM. De drie werkten goed samen en hielden zo de rest af.

 

Arndt wist natuurlijk dat hij in de tang zat, maar werkte toch goed mee. Tot het onoverkoombare gebeurde. Politt viel op 5 kilometer van de finish aan. Arndt had niet meteen een antwoord klaar en moest daarna zelfs nog reageren toen ook Van Poppel probeerde van hem weg te rijden.

 

Politt kwam alleen over de finish met een voorsprong van 13 seconden op Van Poppel. Arndt werd derde op 18 seconden. Dylan Groenewegen won daarachter een sprint voor plaats vier tegen Sam Bennett en Jasper Philipsen.

 

 

Top tien

  1. Nils Politt (Dui) - 199km in 4u28'21"
  2. Danny van Poppel (Ned) - op 13"
  3. Nikias Arndt (Dui) - 18"
  4. Dylan Groenewegen (Ned) - 48
  5. Sam Bennett (Ier) - allen zelfde tijd
  6. Jasper Philipsen (Bel)
  7. Tom Bohli (Zwi)
  8. Hugo Hofstetter (Fra)
  9. Pavel Bittner (Tsj)
  10. Ryan Mullen (Ier)