Ga naar de inhoud
red panthers in hockey pro league
Nederland België 2-0
België Duitsland 1-0
België Duitsland 3-1
Nederland België 3-1
Argentinië België 3-1
Argentinië België 3-1
België Spanje 1-2
België Spanje 3-0
België China 3-1
België China 1-1 (so: 0-2)
België India 2-1
België India 5-0
Engeland België 2-1
Engeland België 1-4
Verenigde Staten België 0-5
Verenigde Staten België 0-3
stand hockey pro league
    M W G V ptn
1. Argentinië 16 13 3 0 42
2. Nederland 16 10 4 2 38
3. India 14 6 4 4 30
4. België 16 9 1 6 28
5. Spanje 16 5 4 7 21
6. Engeland 14 5 2 7 18
7. Duitsland 15 4 3 8 16
8. China 15 3 3 9 15
9. Verenigde Staten 15 1 2 12 5

Red Panthers tellen af naar WK: "Pro League-matchen worden goede oefening"

 wo 18 mei 2022 18:26
Alix Gerniers
Gantoise-kapitein Alix Gerniers komt met de landstitel aan bij de Red Panthers.

Volgend weekend komen de nationale hockeyploegen weer in actie in de Pro League. Bij de Belgische vrouwen staat alles in het teken van het WK in juli. "We willen meer dan het brons op het EK", klinkt het vol vertrouwen bij de Red Panthers.

Het WK in Nederland en Spanje staat met stip genoteerd in de agenda van onze hockeyvrouwen. Eerst werken ze nog een reeks "oefenwedstrijden" af.

 

"We hebben er heel veel zin in", vertelt Raoul Ehren. "We maken ons helemaal klaar voor het WK, met de wedstrijden in de Pro League als een hele mooie voorbereiding."

 

Een jaar geleden stond de Belgische ploeg met EK-brons te blinken. ""Dat was nog maar het begin", klonk het toen in onze jonge en enthousiaste groep", getuigt de bondscoach. "Nu willen we meer en daar werken we hard aan."


"We komen steeds dichterbij. Daarom verwacht ik enkele spannende wedstrijden. Elke match maken we kans om te winnen, maar we mogen ons nog niet rijk rekenen."


Aan een voorspelling waagt de bondscoach zich niet. "Een kwartfinale zou heel mooi zijn, maar laat ons eerst focussen op de poulewedstrijden", blijft Ehren nuchter.


België treft op het WK Australië, Japan en Zuid-Afrika. De eindronde begint op 1 juli, de finale staat op 17 juli op het programma.

Eerst wacht Spanje in de Pro League. Wat wil Raoul Ehren zien van zijn vrouwen? "Wat we de laatste tijd al laten zien hebben: fris, snel, volwassen, enthousiast en gedurfd hockey", antwoordt de coach.


"Spanje wordt een mooie tegenstander. Ik reken ze tot een van de favorieten voor het WK", besluit Ehren.

Alix Gerniers: "Ik ben zeer benieuwd naar onze zomer"

De huidige lichting Red Panthers bestaat uit een mix van jonge en ervaren speelsters. Alix Gerniers (Gantoise) zorgt voor de ervaring.


"Over 6 weken begint het WK al. De Pro League-wedstrijden worden een goede oefening", blikt ze vooruit. 


Gerniers heeft de nationale ploeg zien evolueren, in positieve zin. "De laatste jaren zijn we erg professioneel aan het werken", getuigt ze. 


"De jonge speelsters zorgen voor frisheid, wij voor de ervaring en de coach voor de tactiek. Nu is het aan ons om in onszelf te geloven."

 

Met de landstitel op zak blaakt Gerniers van het vertrouwen. "Hopelijk kunnen we daar iets moois neerzetten. We kunnen onze poule als nummer 1 afsluiten. Dat betekent dat we rechtstreeks naar de kwartfinales gaan."


"Ik ben zeer benieuwd naar onze zomer", besluit ze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: