Ga naar de inhoud

Shane McLeod breekt sabbatjaar vroegtijdig af... om T3 te worden bij de Red Lions: "Ik zie geen probleem"

 di 17 mei 2022 16:49
McLeod
Shane McLeod werkt sinds vorige week weer bij de Red Lions, zij het nu als assistent.

Shane McLeod had na de olympische hockeytitel aangekondigd een jaartje te herbronnen bij zijn familie in Nieuw-Zeeland. Maar vroeger dan verwacht keert de succescoach van de Red Lions terug, zij het als assistent van zijn opvolger Michel van den Heuvel. Die heeft niet het gevoel dat hij er plots een waakhond heeft bijgekregen.

Shane McLeod leidde de Belgische hockeymannen naar elke denkbare titel, met afgelopen zomer de olympische als ultieme bekroning. Het leek een afscheid in schoonheid te worden, want McLeod kondigde een sabbatjaar in Nieuw-Zeeland aan en zijn assistent Michel van den Heuvel werd doorgeschoven naar de post van T1.

 

Maar na nog geen jaar keert McLeod al terug naar de Red Lions, zij het deze keer als T3 van zijn voormalige assistent. Speler Loïck Luypaert ziet er geen problemen in.

 

"Als Shane zich kan schikken in die rol en hij kan de groep beter maken, dan winnen we er allemaal bij. Welk team zou niet beter worden met Shane McLeod erbij? Hij kan ons in eender welke positie beter maken."

 

Van eventuele spanningen tussen Van den Heuvel en McLeod merkt Luypaert dan ook niets. "Ze hebben ontzettend veel respect voor elkaar en werken goed samen. Samen hebben ze dit team gekneed tot wie we nu zijn."

 

Maar voelt Van den Heuvel dan niet de hete adem van McLeod in zijn nek? "Dat zou je hem zelf moeten vragen. Hij is in ieder geval nog niet veranderd, is nog altijd de Michel die we kennen."

Bondscoach Van den Heuvel: "We kunnen samen sparren"

Michel van den Heuvel kreeg afgelopen zomer de kans om uit de schaduw te treden van Shane McLeod. Hij is niet bang om na diens terugkeer weer in zijn schaduw te belanden.

 

"Ik vond zijn terugkeer nog zelfs een beetje laat", doet de Nederlander het af met een kwinkslag.

 

"Shane is gewoon een geweldige collega om mee samen te werken. We vullen elkaar goed aan. We benaderen de zaken op een verschillende manier. Dat collectief was de afgelopen 6 jaar succesvol."

 

Van den Heuvel verwacht dan ook geen problemen met deze nieuwe, eigenlijk omgekeerde, wisselwerking. "Ik had al bepaalde verantwoordelijkheden binnen de groep. Daarom zal ik er zelf ook geen problemen mee hebben om verantwoordelijkheden te delen. Zo werken wij nu eenmaal."

 

"Het is alleen maar fijn om zoveel knowhow bij je te hebben, zodat we samen kunnen sparren. We werken samen aan deze prachtige spelersgroep. Ik voel me hier nog altijd geweldig."