Ga naar de inhoud

Rugpijn zet Eli Iserbyt tijd aan de kant: "Voorbereiding crossseizoen komt niet in gevaar"

 wo 11 mei 2022 14:00
Iserbyt sukkelt met een ontsteking van zijn onderrug.
Eli Iserbyt kreeg last bij de voorbereiding op zijn zomerprogramma.

Eli Iserbyt zal door een rugblessure enkele weken niet op de fiets zitten. De veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal mist al zeker de wereldbeker mountainbike in Nove Mesto en zijn eerste wegwedstrijden. "De dokters hebben me verzekerd dat alles goed komt voor de start van het veldritseizoen."

Na het afgelopen veldritseizoen staken de eerste rugklachten bij Eli Iserbyt de kop op tijdens de voorbereiding op het zomerprogramma. De eindwinnaar van de Wereldbeker veldrijden liet zich behandelen, maar dat haalde niks uit.

De rugpijn bleef terugkeren en werd afgelopen zondag bij zijn debuut in de wereldbekermanche mountainbike in Albstadt (Dui) zo erg dat Iserbyt voortijdig uit de wedstrijd verdween.

Nadien reisde hij niet door naar Nove Mesto (Tsj) komend weekend voor de volgende wereldbekerwedstrijd, maar keerde terug naar België voor medisch onderzoek.

Dat vond de oorzaak van het probleem: "Op een MRI-scan was er een letsel op mijn onderrug te zien. Dat veroorzaakt een aanslepende ontsteking", vertelt Eli. "Het belangrijkste is dat de dokters me hebben verzekerd dat alles weer goed zal komen door rust."

Ik moet naar mijn lichaam luisteren. Liever nu wat langer rust, dan dit te laten aanslepen tot vlak voor de start van het crossseizoen.

Eli Iserbyt

"De komende periode schroef ik daarom de trainingen sterk terug en ga ik zowel in het mountainbike als op de weg enkele weken uit competitie." 

 

"Hoelang precies, dat weet ik nog niet", gaat de crosser voort, "maar ik verwacht wel dat het even zal duren. Pas als de pijn helemaal weg is, keer ik terug in competitie."

 

Dit is een tegenslag in de mountainbikeplannen van de 24-jarige coureur, maar geen drama voor het komende veldritseizoen: "We hebben nog tijd. Dit is een moment waarop ik naar mijn lichaam moet luisteren en alles even "on hold" moet zetten."

 

"Liever nu wat langer rust om mijn lichaam helemaal te laten genezen, dan dit laten aanslepen tot vlak voor de start van het crossseizoen", besluit Iserbyt.

Gerelateerd: