Ga naar de inhoud

"Landskampioen Roeselare heeft versterking op het oog om weer te scoren in de Champions League"

 wo 11 mei 2022 11:44
volleybalspelers Roeselare
Kersvers landskampioen Roeselare.

Het kampioenschap is gespeeld, de individuele prijzen zijn uitgereikt. Onze commentator Marc Willems blikt nog een keer terug op het volleybalseizoen en hij kijkt ook al voorzichtig vooruit naar volgend seizoen.

5 vragen voor Marc Willems na het volleybalseizoen

Roeselare heeft net als vorig jaar de landstitel veroverd. Heeft de club daar een moment aan getwijfeld?

 

Marc Willems: "In de loop van het seizoen wel. Nadat Maaseik de coach gewisseld had, moest Roeselare zijn meerdere erkennen in de recordkampioen."

 

"In de play-offs was er nauwelijks nog sprake van twijfels. Maaseik liet steken vallen en Roeselare had zijn lot weer in eigen handen. Ze hebben zelfs kunnen kiezen wie ze in de finale troffen: Menen of Maaseik."

 

Het werd Menen. Willems: "Toen waren de twijfels helemaal verleden tijd. Roeselare heeft de finale gewonnen met 3 keer 3-0."

Roeselare heeft kunnen kiezen wie het in de finale trof.

Marc Willems

Wie was de uitblinker bij Roeselare?

 

Een diplomaat als Marc Willems kiest voor 4 spelers. "Stijn D'Hulst charmeert als spelverdeler, een positie waar ik zelf nog gestaan heb", lacht onze commentator. "Met zijn gouden handen heeft hij Roeselare laten draaien."

 

"Een spelverdeler is afhankelijk van een goede receptie", gaat Willems voort. "Daarom krijgt ook libero Dennis Deroey een pluim."

 

"En dan zijn er nog de hoekspelers, die van groot belang zijn in het systeem van Roeselare. Mathijs Desmet en Matthijs Verhanneman speelden allebei erg sterk in de finale."

Stijn D'Hulst
Spelverdeler Stijn D'Hulst heeft Marc Willems kunnen charmeren.

Menen stond voor het eerst in de finale. Hoe moet de club terugkijken op het seizoen?

 

Marc Willems: "Zij hebben een rollercoaster van emoties beleefd. Enkele maanden geleden was de club dood en begraven. De traditieclub ging ermee stoppen."

 

"Een vernieuwing in het bestuur heeft Menen nieuw leven ingeblazen. En dan haalden ze ook nog eens - terecht - de finale, na winst tegen Maaseik."

 

"Coach Frank Depestele verdient een pluim", gaat Willems voort. "Veel spelers zaten met hun hoofd bij een andere club. Toch heeft hij de ploeg weer op de rails gekregen."

 

"Dikke proficiat voor Menen dat een uniek seizoen achter de rug heeft."

Frank Depestele
Menen-coach Frank Depestele verdient een pluim.

Hoe zal Maaseik reageren na een seizoen zonder finale?

 

Marc Willems: "Maaseik moet vaak nieuwe spelers inpassen. Dat is een nadeel in vergelijking met Roeselare, dat over een stabielere kern beschikt."

 

De man die Maaseik weer op de rails moet krijgen, is Jelte Maan. Hij stapt weer aan boord van de club. Niet als speler, wel als technisch directeur.

 

"Een goeie zaak voor Maaseik", vindt Willems. "Maan staat nog dicht bij de club en de Belgische competitie. Op het terrein was hij altijd erg gedreven."

 

"De vraag is met welke financiële middelen hij nu kan werken in Maaseik."

Jelte Maan
Ex-speler Jelte Maan komt Maaseik versterken als technisch directeur.

Hoe ver schopt Roeselare het in de Champions League?

 

Marc Willems: "De laatste jaren haalden Roeselare of Maaseik nog maar zelden de kwartfinales. Omdat ze moesten opboksen tegen 3 Poolse, 3 Italiaanse en 3 Russische clubs."

 

"De afwezigheid van de Russische teams verandert de zaak volgend seizoen. Dat weten ze ook in Roeselare."

 

"Zij willen Europees absoluut een stapje hoger spelen en de kwartfinales bereiken. Daarom hebben ze ook stevige versterking vanuit het buitenland op het oog", weet onze commentator.

Roeselare heeft buitenlandse versterking op het oog om weer te scoren in de Champions League.

Marc Willems
Gerelateerd: