Ga naar de inhoud

Union kan geschiedenis schrijven in het voetbal, Racing en Gantoise in het hockey

 vr 6 mei 2022 11:40
Antoine Kina
International Antoine Kina voert het team van Gantoise aan.

Dit weekend spelen Racing en Gantoise om de hockeytitel. Voor het eerst in de naoorlogse sportgeschiedenis kunnen ze het nationale kampioenschap winnen. "Het leeft heel fel binnen de club", vertelt Red Lion en Gantoise-aanvoerder Antoine Kina.

In het voetbal aast Union op een eerste titel sinds 1935. In het hockey krijgen we sowieso een historische kampioen. De Brusselse club Racing wacht sinds 1941 op nieuw succes, Gantoise al sinds 1921.

 

"Da's heel lang geleden", weet Antoine Kina. "Daarom leeft het ook zo hard binnen de club. De supporters zullen massaal aanwezig zijn."

 

"Het was ook lang geleden dat we de play-offs gehaald hadden. Na de promotie enkele jaren geleden was dat ons plan en nu staan we hier. Historisch."

Ik ben nerveuzer dan bij de nationale ploeg.

Antoine Kina

Kina ziet zijn team niet als favoriet. "Nu we in de finale staan, is alles bonus voor ons."

 

"Bij Racing lopen meer Red Lions rond dan in onze ploeg. Zij hebben meer ervaring met finales, maar wij zullen onze kansen grijpen", belooft de international van Gantoise.


Met de nationale ploeg heeft Kina al mooie prijzen gewonnen. "Toch ben ik nu nerveuzer", geeft hij toe. "Omdat ik met Gantoise de eerste keer de finale speel."

Bij zijn club moet Kina naar zijn vader en coach Pascal luisteren. "Tactisch zal hij wel iets uit zijn mouw schudden", weet de aanvoerder.

Coach: "Club heeft hard gewerkt om weer aan de top te geraken"

"We voelen geen druk", pikt Antoines vader en coach Pascal Kina in. "Uiteraard willen we de finale winnen, maar het wordt vooral genieten."


"De club heeft erg hard gewerkt om weer aan de top te geraken. Een aantal jaar geleden hebben we het sportieve project 2020 uitgestippeld. Nu spelen we de finale, dat vind ik de max."


Naast de mannen spelen ook de vrouwen van Gantoise de hockeyfinales. Zij verdedigen hun titel tegen Dragons.


"Zij maken misschien iets meer kans", weet de voormalige bondscoach, "maar ik zie ons niet als underdog. We zullen allebei het kampioenschap winnen", knipoogt Kina.

Red Lions in de finale

Gantoise:

  • Antoine Kina
 
Racing:
  • Cédric Charlier
  • Tanguy Cosyns
  • Augustin Meurmans
  • Victor Wegnez
hockeyfinale mannen 2021-2022
Gantoise Racing zat 16 uur
Racing Gantoise zon 16 uur
Gerelateerd: