Ga naar de inhoud

Bart Swings slaat skeelerafspraken over door liesblessure

 do 5 mei 2022 17:44

Bart Swings zal de komende weken niet deelnemen aan skeelerwedstrijden. Zijn liesblessure is ernstiger dan gedacht. "Vandaag heb ik een echo laten nemen en de scheur bleek toch groter dan eerst verwacht", laat de olympiër weten.

Deze week kwam Swings in actie bij de Europa Cupwedstrijden in Geisingen en bij een marathon in Steenwijk. Hij boekte er zijn eerste zeges van het seizoen.

 

Het komend weekend staan de Europa Cupwedstrijden in Heerde, opnieuw in Nederland, op de agenda. Daar ontbreekt zijn naam op de deelnemerslijst, veel andere Belgische skaters hebben zich voor die drie driedaagse krachtmeting gemeld.

 

Een week later doet de cupcyclus Gera in Duitsland aan. Ook daar zal Swings niet starten. "Nu even de tijd nemen om te herstellen", aldus de skater.