Ga naar de inhoud

Van de ene Spelen naar de andere: Bart Swings wil ook scoren op de Wereldspelen

 ma 2 mei 2022 17:21
Bart Swings is ook wereldtop in het skeeleren.

Bart Swings zit niet graag stil. Welgeteld 10 dagen heeft zijn vakantie geduurd na het zware schaatsseizoen. Nadien haalde hij zijn skeelers opnieuw van stal. Het grote doel: de Wereldspelen in juli.

Hoewel hij intussen al enkele jaren tot de absolute wereldtop in het schaatsen behoort, keert de 31-jarige Swings elke zomer graag terug naar zijn skeelerroots. Dit jaar is dat niet anders. 

 

Afgelopen weekend bewees onze olympische schaatskampioen alvast dat hij in goede vorm verkeert. Op de prachtige overdekte piste in het Duitse Geisingen behaalde hij zijn eerste overwinning van het seizoen.

Doorgaans staat het skeelerseizoen in het teken van het schaatsseizoen, maar toch heeft Swings zich enkele mooie doelen gesteld. "Voor mij staan dit seizoen de World Games centraal. Verder zal ik ook meedoen aan de marathon in Berlijn", zegt Swings.


De Wereldspelen vinden plaats van 7 tot en met 17 juli in het Amerikaanse Birmingham. Swings, die zich niet via de officiële weg kon plaatsen voor de World Games, kreeg een speciale uitnodiging van de organisatoren.

Wat zijn de Wereldspelen?

De Wereldspelen vinden, net als hun grote broer de Olympische Spelen, om de vier jaar plaats. Het gaat om een mondiale ontmoeting van allerlei sporten die niet-olympisch zijn. Naast skeeleren maken onder andere ook bowling, squash, parkour, bodybuilding en surfen deel uit van het programma van de Wereldspelen.

Gerelateerd: