Ga naar de inhoud

Heethoofden van RWDM vieren frustraties bot met vechtpartijen: "Bijzonder triest"

 za 30 april 2022 22:59
RWDM
Enkele minuten lang liep het uit de hand op het veld.

RWDM zag tegen Seraing een glorieuze terugkeer op het hoogste voetbalniveau uit de handen glippen. Na het laatste fluitsignaal gingen enkele tientallen supporters van RWDM door het lint. Ze zochten de confrontatie op met vierende Seraing-fans. De politie stond erbij en keek ernaar.

Toen de match tussen Seraing en RWDM was afgelopen, bestormden de thuisfans het veld om te gaan vieren met de spelers.

 

Enkele bezoekende supporters zagen hier een provocatie in en konden zich niet langer inhouden. De hekken werden opengebroken, waardoor de rode loper werd uitgerold voor een confrontatie met de bezoekende clan.

 

Wat volgde waren betreurenswaardige taferelen, met vechtpartijen her en der op het terrein. De politie keek machteloos of hulpeloos toe. Een nieuwe zwarte bladzijde voor het Belgische voetbal.

 

RWDM-doelman Théo Defourny veroordeelde de relletjes met klem. "Dit is zo jammer, dit is niet goed voor het voetbal."

 

"Tijdens de coronaperiode hebben we zo vaak zonder volk in het stadion moet spelen. Om dit dan nu te zien, dat is bijzonder triest."

 

"We hebben goeie supporters, nu zijn enkelen gefrustreerd. Het is jammer dat enkele heethoofden het verpesten voor de rest."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: