Ga naar de inhoud

Van topfavoriet tot kneusje: Brooklyn Nets druipen af met schaamrood op de wangen

 di 26 april 2022 06:51
Voor Kevin Durant en de Brooklyn Nets is het seizoen afgelopen.
Voor Kevin Durant en de Brooklyn Nets is het seizoen afgelopen.

In de NBA heeft Boston zich als eerste geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs. De Celtics hadden geen genade met een zieltogend Brooklyn, dat geen enkele match kon winnen tegen Boston en zo een einde ziet komen aan een seizoen om snel te vergeten.

Voor aanvang van het seizoen was Brooklyn een van de topfavorieten voor de NBA-titel. De verwachtingen waren hoog voor het trio Durant-Harden-Irving, maar het seizoen van de Nets is uitgedraaid op een totale miskleun.

Kyrie Irving mocht lange tijd niet spelen in Brooklyn omdat hij niet gevaccineerd is en werd dan maar volledig aan de kant gelaten. Pas in de 2e helft van het seizoen werd de spelverdeler van stal gehaald, maar het schip had dan eigenlijk al slagzij gemaakt.

Van James Harden, die andere superster, was op dat moment al geen sprake meer in Brooklyn. De shooting guard was nog een schim van de scoremachine die hij ooit was bij Houston en werd met een grote onvoldoende doorgesluisd naar Philadelphia.

In de plaats kwam onder meer het enigma Ben Simmons: een meesterlijke verdediger, maar broos in het hoofd. De Australiër vond telkens wel een reden om niet te hoeven spelen en kwam uiteindelijk nog geen seconde in actie voor zijn nieuwe werkgever.

Het was allemaal te veel om te dragen voor last man standing Kevin Durant, die er op de valreep wel nog in slaagde om de Nets naar de play-offs te loodsen, maar daarin duwden de ijzersterke Boston Celtics het zwalpende Brooklyn vannacht finaal over de rand: 4-0 voor Boston in de serie, een vernederende "clean sweep".

De imponerende Celtics mogen met bakken vertrouwen naar de 2e ronde in de Eastern Conference, Brooklyn heeft een hele zomer om zich te bezinnen over hoe het nu voort moet.

Philadelphia kan het opnieuw niet afmaken

Nog in de Eastern Conference heeft Philadelphia voor de 2e match op rij nagelaten om Toronto uit te tellen. De 76ers hadden hun eerste 3 wedstrijden gewonnen, maar beten nu voor eigen volk voor de 2e keer op rij in het zand tegen de Raptors: 88-103.

Bij de thuisploeg speelde Joel Embiid met een duimblessure. De center was goed voor 20 punten en 11 rebounds, maar kon daarmee de nederlaag niet afwenden. "Defensief was ik verschrikkelijk. Ik heb er geen uitleg voor. Het moet veel beter", sprak Embiid na afloop.

De Raptors misten in Philadelphia spelverdeler Fred VanVleet met een blessure, maar konden rekenen op een beresterke Pascal Siakam (23 punten en 10 rebounds).

Toronto, de NBA-kampioen van 2019, mag de 6e wedstrijd voor eigen publiek spelen en heeft zo een uitstekende kans om er 3-3 van te maken in de serie.

Opvallend: Philadelphia-coach Doc Rivers heeft de twijfelachtige eer om de enige coach in de NBA-geschiedenis te zijn die al 3 keer een 3-1-voorsprong door de vingers liet glippen in de play-offs. Het overkwam hem al bij Orlando en 2x bij de LA Clippers. Een slecht voorteken voor de 76ers?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Doncic dirigeert Dallas naar winst tegen Utah

In de 5e confrontatie tussen Dallas en Utah waren de Mavericks een maatje te groot voor de Jazz: 102-77. Luka Doncic was de uitblinker bij de thuisploeg met 33 punten en 13 rebounds, revelatie Jalen Brunson deed er nog 24 punten bij.

Utah staat na een slappe vertoning met de rug tegen de muur en moet donderdag voor eigen volk winnen om een beslissende 7e wedstrijd af te dwingen. Bij winst van Dallas stoten de Mavericks door naar de 2e ronde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De uitslagen van maandag:

  • Brooklyn - Boston 112-116
  • Philadelphia - Toronto 88-103
  • Dallas - Utah 102-77
conference finals (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Golden State Warriors (3) Dallas Mavericks (4) 4-1
tweede ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Philadelphia 76'ers (4) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Phoenix Suns (1) Dallas Mavericks (4) 3-4
Golden State Warriors (3) Memphis (2)
4-2
eerste ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Atlanta Hawks (8) 4-1
Philadelphia 76'ers (4) Toronto Raptors (5) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Chicago Bulls (6) 4-1
Boston Celtics (2) Brooklyn Nets (7) 4-0
Western Conference
Phoenix Suns (1) New Orleans Pelicans (8) 4-2
Dallas Mavericks (4) Utah Jazz (5) 4-2
Golden State Warriors (3) Denver Nuggets (6) 4-1
Memphis Grizzlies (2) Minnesota Timberwolves (7) 4-2
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.