Traditieclub Racing Mechelen bouwt titelfeestje in 3e afdeling ondanks thuisnederlaag

In de lagere regionen van het voetbal heeft Racing Mechelen zich afgelopen weekend tot kampioen gekroond in de 3e amateurklasse. De traditieclub verloor in eigen huis wel van Betekom, maar mocht toch vieren door het puntenverlies van concurrent Pelt.

Met een overwinning tegen Betekom kon Racing Mechelen, waar voormalig bondsvoorzitter François De Keersmaecker voorzitter is, zich zekerheid verschaffen over de titel. Maar Racing ging in eigen huis met 2-3 onderuit tegen Betekom en dus was het wachten op het resultaat van Pelt-Wellen.

De treurnis in het Oscar Vankesbeeck Stadion was van korte duur, want concurrent Pelt was blijven steken op een 1-1-gelijkspel. Zo konden de supporters alsnog het titelfeest inzetten. Racing Mechelen speelt volgend seizoen in de 2e amateurklasse.