Ga naar de inhoud

José De Cauwer wordt emotioneel bij startschot onder de Menenpoort en vervloekt de oorlog in Oekraïne

 zo 27 maart 2022 14:02

Rond 11u vanochtend trok het peloton zich onder de Menenpoort in Ieper op gang voor de wielerkoers Gent-Wevelgem. Het werd even stil onder de poort toen een doedelzakspeler "Amazing Grace" bracht, een liedje dat emoties losmaakte bij José De Cauwer. 

De Menenpoort is een herdenkingsmonument in Ieper, daar waar traditiegetrouw de renners vertrekken voor 260km koers. De stadspoort werd in 1927 door de Britten gebouwd ter nagedachtenis aan de ongeveer 54.900 vermiste Britse soldaten die in de Eerste Wereldoorlog sneuvelden. De namen staan in de poort gegraveerd. 

 

José De Cauwer werd heel emotioneel van het gebeuren en stelde zich een pertinente vraag: "We zijn er zo over aan het spreken, alsof het voor eeuwig en voor altijd voorbij is, terwijl het verdorie nog altijd bezig is."

 

"We zitten er zo naar te kijken bijna met de tranen in de ogen. En godverdorie..." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.