Ga naar de inhoud

Ook titelverdediger Jasper Stuyven zegt af voor Milaan-Sanremo, Mads Pedersen vervangt hem

 do 17 maart 2022 19:01
Jasper Stuyven won vorig jaar Milaan-Sanremo.

De deelnemerslijst van Milaan-Sanremo boet elk uur aan kwaliteit in: het regent afzeggingen en ook Jasper Stuyven ontsnapt niet aan de infectiegolf die het peloton in de ban houdt. De winnaar van vorig jaar voelt zich ziek en wordt bij Trek-Segafredo vervangen door oud-wereldkampioen Mads Pedersen.

Sonny Colbrelli, Julian Alaphilippe, Yves Lampaert, Davide Ballerini, Oliver Naesen, Matteo Trentin (hersenschudding), John Degenkolb en nu dus ook Jasper Stuyven: het lijstje met renners die in de laatste rechte lijn naar Milaan-Sanremo afhaken, wordt steeds indrukwekkender.

 

Stuyven is dus het laatste slachtoffer. De Sanremo-triomfator van vorig jaar voelde zich begin deze week ziek worden nadat hij Parijs-Nice had uitgereden.

 

"Ziek worden in deze periode van het seizoen is een grote ontgoocheling", reageert Stuyven. "Ik keek ernaar uit om het rugnummer 1 op te spelden nadat ik vorig jaar mijn eerste monument had gewonnen in Sanremo."

 

"Ik dacht dat ik veilig door Parijs-Nice was geraakt, maar blijkbaar heb ik daar toch iets gevangen. Ik focus er nu op om gezond te worden tegen dat de kasseiklassiekers eraan komen."

Ik dacht dat ik veilig door Parijs-Nice was geraakt, maar blijkbaar heb ik daar toch iets gevangen

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)

Man in vorm Mads Pedersen vervangt Stuyven in de selectie van Trek-Segafredo. "Het was niet mijn plan om naar Milaan-Sanremo te gaan", reageert de Deen. "Maar plannen veranderen soms."

 

"Het is een late wijziging. Maar ik ben gemotiveerd en mijn conditie is goed. Het is natuurlijk jammer dat Jasper de kans niet krijgt om zijn titel te verdedigen, maar we zullen ons best doen met het team om er voor de 2e keer op een rij te winnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: