Mads Pedersen houdt ondanks prima vorm voet bij stuk: "Sanremo past niet in mijn plannen"

Mads Pedersen (r) in actie.

Mads Pedersen heeft in Parijs-Nice al bewezen dat hij over een prima stel benen beschikt, maar dat heeft geen invloed op de voorjaarsplannen van de voormalige wereldkampioen. De Deen houdt zich aan zijn schema en past dus voor Milaan-Sanremo.

Mads Pedersen greep gisteren in Parijs-Nice naast zijn tweede ritzege. Met de vormcurve van de Deen zit het dus wel snor. De renner van Trek-Segafredo zou met zijn snelle benen een van de favorieten kunnen zijn in Milaan-Sanremo, maar hij wil niet afwijken van zijn schema en past voor La Primavera.

"Met mijn niveau en mijn vorm zit het goed, dat is goed voor het vertrouwen met het oog op de klassiekers. Ik kijk al uit naar de komende weken", vertelt hij aan Sporza.

"Jullie mogen wel denken dat ik een van de favorieten zou zijn in Sanremo, maar we hebben voor het seizoen een plan gemaakt en daar wil ik me aan houden. Dat plan is om Milaan-Sanremo niet te rijden en ik voel me daar prima bij."

"Als het goed gaat, is de verleiding groot om te veel hooi op de vork te nemen. Na Parijs-Nice ga ik gewoon naar huis en volgt voor mij een rustigere trainingsweek. Daarna hoop ik klaar te zijn voor de kasseien."

De Cauwer: "Ik zou hem altijd meenemen"

"Met de benen die hij nu heeft en de sprintsnelheid die hij hier laat zien, moet hij die 300 kilometer van Milaan-Sanemo zeker aankunnen", zegt commentator José De Cauwer."

 

"Ook de beklimming van de Cipressa moet hij aankunnen, tenzij ze vol doorgaan. Maar wie gaat daar vol door? Ik zou Pedersen altijd in mijn team zetten voor Milaan-Sanremo."

Parijs - Nice
-
ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
1wegwedstrijdMantes-la-Ville - Mantes-la-Ville159,8 kmLaporteLaporte
2wegwedstrijdAuffargis - Orléans159,2 kmJakobsenLaporte
3wegwedstrijdVierzon - Dun-le-Palestel190,8 kmPedersenLaporte
4individuele tijdritDomérat - Montluçon13,4 kmvan Aertvan Aert
5wegwedstrijdSaint-Just-Saint-Rambert - Saint-Sauveur-de-Montagut188,8 kmMcNultyRoglic
6wegwedstrijdCourthézon - Aubagne213,6 kmBurgaudeauRoglic
7wegwedstrijdNice - Col de Turini155,2 kmRoglicRoglic
8wegwedstrijdNice - Nice115,6 kmYatesRoglic