Ga naar de inhoud

David Neres en Braziliaanse ploegmaats ontvluchten Oekraïne in treinkonvooi

 za 26 februari 2022 21:36
David Neres verkaste in januari van Ajax naar Sjachtar Donetsk.

Het conflict in Oekraïne blijft ook in de sport voor schrijnende taferelen zorgen. Verschillende Braziliaanse spelers van de Oekraïense topclubs Sjachtar Donetsk en Dinamo Kiev hebben Oekraïne ontvlucht per trein richting Roemenië. Eerder plaatste Sjachtar-winger David Neres al een video op Instagram waarin de Braziliaanse spelers om hulp vroegen.

De situatie van de Braziliaanse spelers in Oekraïne kwam donderdag al in de aandacht, toen David Neres een oproep deed aan de Braziliaanse regering om hem en zijn landgenoten zo snel mogelijk weg te halen uit Oekraïne. 

 

Zaterdag volgde er opnieuw een video op Instagram, waarin ex-Ajacied Neres, die afgelopen winter voor 12 miljoen euro naar Sjachtar Donetsk trok, samen met een grote groep Braziliaanse spelers en hun families om hulp vraagt.

 

"De grenzen zijn gesloten en we kunnen niet vliegen. We kunnen hier niet weg. We hopen dat de regering van Brazilië ons kan helpen. De situatie is er een van wanhoop. We vragen jullie deze video te verspreiden", klonk het.

De grenzen zijn gesloten en we kunnen niet vliegen. De situatie is er een van wanhoop.

Braziliaanse spelers in Oekraïne

Ondertussen is er een oplossing uit de bus gekomen. Volgens verschillende media zit de Braziliaanse spelers in een trein die op weg is naar Roemenië. De afgelopen dagen hadden de meeste spelers hun woonst al verlaten en verbleven ze in een hotel.


De Braziliaanse tv-zender Globo heeft op zijn website een filmpje geplaatst met een geëmotioneerde Maria, de vrouw van voetballer Marlon van Sjachtar Donetsk. 


"We gaan hier nu weg", zegt ze al huilend. "De ambassade heeft laten weten dat er hier drie treinen vertrekken. We vertrekken in konvooi met alle Brazilianen naar het station. Het is allemaal heel eng."

De Brazilianen konden via trein het land ontvluchten:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De oproep van Neres zaterdag op Instagram:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: