BEKIJK: "Surprise", Egan Bernal zet eerste zelfstandige stapjes na zwaar fietsongeval

 vr 11 februari 2022 08:42
De eerste stap in Bernals revalidatie is gezet.
De eerste stap in Bernals revalidatie is gezet.

Egan Bernal heeft zijn "eerste stappen" gezet sinds zijn zwaar fietsongeval twee weken geleden. "Verrassing!!! Mijn eerste stapjes", jubelde de Colombiaanse wielrenner op zijn Instagramaccount. Daar  postte de 25-jarige kopman van de Ineos Grenadiers een video waarop hij zelfstandig - gesterkt door een harnas - een huis verlaat.

Twee weken na zijn ongeval, heeft de Colombiaanse wielrenner Egan Bernal beelden op sociale media verspreid waarin te zien is hoe hij - behoedzaam - opnieuw wandelt. 

 

"Verrassing!!! Mijn eerste stappen", aldus de 25-jarige renner in het bijschrift.

Verrassing!!! Mijn eerste stappen

Egan Bernal, Ineos Grenadiers

Op de beelden, die hij op Instagram en Twitter plaatste, is te zien hoe de renner met een harnas rond zijn nek en bovenlijf voorzichtig een huis verlaat.

 

Bernal verbleef net geen twee weken in het ziekenhuis. De Colombiaanse renner werd er op 24 januari opgenomen nadat hij tijdens een training op volle snelheid tegen een stilstaande bus was gereden. 

 

Hij brak daarbij elf ribben, zijn dijbeen, knieschijf, twee borstwervels, zijn halswervel, een middenhandsbeentje en zijn duim. Daarenboven verloor de Colombiaan ook een tand en liep hij twee geperforeerde longen op door de crash.   

 

De winnaar van de Tour 2019 en de Giro 2021 werd meermaals geopereerd en vertelde in een eerste reactie al dat hij maar net aan een verlamming en zelfs de dood ontsnapt was.    

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: