Ga naar de inhoud

Bekijk: Nathan Chen zet wereldrecord neer met verbluffende korte kür

 di 8 februari 2022 06:37

De Amerikaan Nathan Chen heeft in de korte kür van de individuele competitie in het kunstschaatsen zijn rol als topfavoriet onderstreept. En hoe. Chen schaatste een indrukwekkende kür en kreeg van de jury maar liefst 113, 97 punten. Dat is een wereldrecord. Hij heeft nu al een bonus van 5 punten op nummer 2 Yuma Kagiyama.

Nathan Chen is de drievoudige wereldkampioen, maar 4 jaar geleden in Pyeongchang zakte hij door het ijs. Hij is in Peking uit op revanche en in de korte kür toonde hij zijn bloedvorm.

 

De 22-jarige Amerikaan liet zich niet op een foutje betrappen en kreeg 113,97 punten achter zijn naam. Een wereldrecord.

 

Hij neemt dat record over van Hanyu Yuzuru, de tweevoudige olympische kampioen. De Japanner moest de grote uitdager van Chen worden hier in Peking, maar het liep in de korte kür al mis bij zijn eerste viervoudige sprong. Hij kreeg amper 95,15 punten voor zijn kür en kijkt al aan tegen een onoverbrugbare kloof.

 

Yuma Kagiyama bleef nog het dichtst in de buurt van de score van Chen (108,12). Zijn landgenoot Shoma Uno staat voorlopig derde.

 

Donderdag staat de vrije kür op het programma.