Ga naar de inhoud

Onbetaalde technicus koppelt op Afrika Cup microfoon los vlak voor persconferentie

 vr 28 januari 2022 22:27

Een technicus heeft vlak voor het begin van de persconferenties van Tunesië en Burkina Faso de kabels en microfoons losgekoppeld uit protest tegen het feit dat hij niet betaald werd. Tunesië en Burkina Faso nemen het morgen in Garoua tegen elkaar op voor een plaats in de halve finales van de Afrika Cup.

Enkele seconden voor de Tunesische persconferentie klom een man op het podium, die nam de microfoon en de kabels en rende er vervolgens mee weg. Officials probeerden de dader nog te vatten, maar tevergeefs.

 

Volgens een bron dicht bij het organisatiecomité (Cocan) was hij een technicus die zijn apparatuur verhuurde en woedend was omdat hij nog niet betaald werd.   

 

Journalisten ter plaatse verzamelden apparatuur en leenden microfoons en kabels, maar er ontbrak een microfoon voor de zaal, waardoor de verzamelde journalisten met luide stem hun vragen moesten stellen.

 

 Tijdens de volgende persconferentie, die van Burkina Faso, wisselden coach Kamou Malo en de aanwezige speler, Adama Guira, zelfs van stoel om voor de enige beschikbare microfoon vragen te beantwoorden.    

 

Bij de vorige wedstrijd in Garoua, de 1/8e finale tussen Tunesië en Nigeria, gingen de tolken al in staking. Een woordvoerder verklaarde dat de Afrikaanse Voetbalfederatie de partijen zal benaderen om te situatie beter te begrijpen en om meer problemen te voorkomen. De zaak rond de tolken lijkt opgelost.

Lees ook: