Ga naar de inhoud

VIDEO: Eerste goal Salah op Afrika Cup bezorgt Egypte broodnodige punten

 za 15 januari 2022 22:12

Egypte heeft zijn eerste punten behaald in de groepsfase van de Afrika Cup. Tegen Guinee-Bissau, een piepklein land in West-Afrika, kon het rekenen op sterspeler Mo Salah om de enige goal van de match te maken. Egypte staat in groep D tweede na Nigeria dat zes op zes heeft.

Op de eerste speeldag van de Afrika Cup had schaduwfavoriet Egypte een nederlaag geleden tegen Nigeria. Er stond dus druk op de ketel voor de tweede groepsmatch.

 

Egypte domineerde de hele wedstrijd tegen Guinee-Bissau, een land van nog geen twee miljoen inwoners, maar swingen deed het niet. Er werd dus gekeken naar sterspeler Salah. 

 

In minuut 69 lukte het voor Salah, al kreeg hij wel wat hulp van de doelman van Guinee-Bissau, want de volley van Salah was niet onhoudbaar (zie video). 

 

Egypte ontsnapte ook nog aan de gelijkmaker. Mama Baldé haalde verwoestend uit en maakte de 1-1, maar zijn goal werd afgekeurd voor een voorafgaande overtreding. Bij Egypte viel Trezeguet (ex-Anderlecht) in. 

 

Nigeria is na twee zeges zeker van de volgende ronde. Egypte kan dat woensdag zijn, dan speelt het zijn derde en laatste groepsmatch.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
programma groep D
Nigeria Egypte 1-0
Soedan Guinee-Bissau 0-0
Nigeria Soedan 3-1
Guinee-Bissau Egypte 0-1
Guinee-Bissau Nigeria 19/01
Egypte Soedan 19/01
stand in groep D
    M W G V +/- ptn
1. Nigeria 2 2 0 0 4-1 6
2. Egypte 2 1 0 1 1-1 3
3. Guinee-Bissau 2 0 1 1 0-1 1
4. Soedan 2 0 1 1 1-3 1