Opvallend: Sevilla verwelkomt Corona met open armen

Net nu het coronavirus in zowat alle voetbalclubs lelijk huishoudt, haalt FC Sevilla nog wat meer Corona in huis. Met Porto bereikte het een akkoord over de transfer van de Mexicaan Jesus Manuel Corona, bijgenaamd Tecatito.

Jesus Manuel Corona maakt al een paar jaar het mooie weer in de Portugese competitie. Net toen de coronacrisis uitbarstte werd de Mexicaanse middenvelder verkozen tot Speler van het Jaar in de Primeira Liga, wat toen gezien zijn naam heel wat media-aandacht kreeg.

 

Maar Corona trok de lijn door en kwam zo op de radar van Sevilla, dat hem met onmiddellijke ingang overneemt.

 

Opmerkelijk is wel dat Sevilla, mogelijk om de link met het coronavirus af te schudden, zijn speler voorstelt onder zijn bijnaam Tecatito. Die dankt Corona aan zijn handelsmerk, het van rechts naar binnensnijden om met links uit te halen à la Robben.