BEKIJK: Real Madrid sloopt Barcelona na verlengingen in de Supercopa

 wo 12 januari 2022 22:32
Real Madrid staat in de finale.

Real Madrid is de eerste finalist in de Spaanse Supercup, een vierploegentoernooi in Saudi-Arabië. Vicekampioen Real klopte bekerwinnaar Barcelona in de halve finales na overuren: 2-3.

Eden Hazard moet onder meer Vinicius Jr. voor zich dulden in de pikorde en het Braziliaanse goudhaantje bewees even voorbij halfweg de eerste helft dat hij een van de grootste smaakmakers is van dit Real Madrid. Karim Benzema, die andere gigant, bediende na balverlies van Sergio Busquets zijn maatje: 0-1.

 

Wie dacht dat FC Barcelona aangeslagen zou zijn, kwam bedrogen uit. Barça toonde veerkracht, maar had wel een dosis geluk nodig om net voor de rust op gelijke hoogte te klimmen. Eder Militao trapte een voorzet tegen Luuk de Jong, Thibaut Courtois had geen verhaal. 

 

Barcelona ging na de pauze door op zijn elan, maar in het laatste kwart van de match nam Real de regie weer in handen. Benzema trapte eerst nog tegen de staak, maar stond na 72 minuten toch aan het kanon. 

 

Real dommelde echter weer in en Barcelona zette alles op alles. Dat loonde: Ansu Fati verschalkte in de 83e minuut een kansloze Thibaut Courtois met een rake kopslag.

 

Barcelona dwong dus verlengingen af, maar daarin moest het voor de derde keer achtervolgen: Valverde benutte de ruimte. 

 

2-3, Barcelona forceerde geen derde comeback. Real bekampt in de finale kampioen Atletico Madrid of verliezend bekerfinalist Bilbao. 

Bekijk een samenvatting:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.