Romelu Lukaku volgt zichzelf op als beste Belg in het Buitenland

 wo 12 januari 2022 21:46
Romelu Lukaku krijgt de trofee uit handen van Thierry Henry.

Back-to-back voor Romelu Lukaku. De Rode Duivel volgde zichzelf op als beste Belg in het Buitenland op de Gouden Schoen. Vooral een erkenning voor zijn enorme aandeel in de historische titel van Inter.

Eerst twee keer op rij Thibaut Courtois. Dan twee keer Kevin De Bruyne. Vervolgens drie keer achtereenvolgens Eden Hazard. En nu dus twee keer Romelu Lukaku.

 

De spits troefde zijn collega-Duivels dit jaar vooral af dankzij zijn krachttoeren bij Inter. Vorig seizoen ontpopte hij zich tot kampioenenmaker van de club uit Milaan met 24 goals en 10 assists. Lukaku en co doorbraken zo de alleenheerschappij van Juventus in de Serie A. Voor de sluipschutter meteen ook zijn eerste grote internationale prijs.

Nadien verkaste “Big Rom” voor een recordsom naar oude liefde Chelsea. In de Premier League liep het, niet geholpen door blessures en corona, voorlopig minder vlot. Met zijn explosieve interview in de eindejaarsperiode als climax.

 

"Deze trofee ga ik niet stukmaken", lachte de laureaat, die zijn vorige prijs per ongeluk liet vallen toen Inter-coach Antonio Conte hem overhandigde.

uitslag Beste Belg in het Buitenland
      punten
1. Romelu Lukaku Inter/Chelsea 541
2. Kevin De Bruyne Manchester City 495
3. Thibaut Courtois Real Madrid 420
4. Youri Tielemans Leicester City 119
5. Yannick Carrasco Atletico Madrid 108
Lees ook: