Corona bij STVV lijkt onder controle, goed nieuws voor Club -STVV van zaterdag

  De meeste spelers stonden vandaag weer op het trainingsveld.

  Het ergste van de corona-uitbraak bij STVV lijkt achter de rug. Zaterdag meldde de Limburgse eersteklasser 13 positieve gevallen, sindsdien kwamen er geen meer bij. Het merendeel van de spelers trainde ook weer. De match tegen Club zaterdag lijkt gered, topaanwinst Shinji Kagawa doet dan wellicht nog niet mee.

  De vele coronabesmettingen bij onze eersteklassers zetten de hervatting van de competitie - komend weekend - onder druk, maar de Pro League wilde van geen uitstel weten. De Pro League besliste wel om ploegen die met 7 positieve gevallen kampen bij spelers die minstens 30 procent van de matchen speelden, de kans te geven uitstel te vragen. 

  Bij STVV alvast lijkt het de goede kant op te gaan. De club kwam vandaag met het nieuws dat er geen nieuwe gevallen meer bijkwamen na de 13 gevallen van zaterdag, toen vooral bij de spelers. De meeste van hen stonden evenwel alweer op het trainingsveld.

  De vraagtekens achter het competitieduel van zaterdag in Brugge mogen zo stilaan weg. STVV staat 13e, Club 2e. (lees voort onder foto)

  Kagawa vandaag voorgesteld in Japan, vrijdag testen in Sint-Truiden

  De match tegen Club komt wellicht te vroeg voor Shinji Kagawa. De topaanwinst, ex-Dortmund, ex-Manchester United, werd gisteren aangekondigd, vandaag berichtte STVV dat de 32-jarige middenvelder vrijdag in België wordt verwacht voor medische tests.

  Kagawa werd vanochtend alvast voorgesteld door sponsor dmm.com in Japan. Of hij speelklaar is, hangt ervan af hoe fit hij is én of zijn papieren tijdig in orde raken.