Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9860
2
Jannik Sinner
8770
3
Carlos Alcaraz
7300
41
Alexander Zverev
6345
51
Daniil Medvedev
6295
6
Andrey Rublev
4700
7
Casper Ruud
4185
81
Hubert Hurkacz
3885
91
Stefanos Tsitsipas
3700
10
Grigor Dimitrov
3615

Australië houdt Djokovic vast op luchthaven, Servisch president: "Val onze Novak niet lastig!"

 wo 5 januari 2022 21:58
Djokovic
Novak Djokovic won al 9 keer in Melbourne, waarvan de laatste 3 edities. Maar zijn populariteit was nog nooit zo laag.

Australië staat in rep en roer sinds de organisatie van de Australian Open Novak Djokovic toestemming heeft gegeven om met een medische uitzonderingsmaatregel toch het land binnen te komen. Maar bij aankomst in Melbourne bleek toch niet alles zo goed geregeld te zijn.

Novak Djokovic spuit al een hele tijd mist over zijn vaccinatiestatus en dus leek deelname aan de Australian Open, waarvoor dit een verplichting is, een struikelblok te worden. Maar dankzij een medische uitzonderingsmaatregel kon Djokovic gisteravond toch naar Melbourne vliegen.

 

Dat nieuws zorgde voor heel wat verontwaardiging down-under, waar de bevolking uit angst voor  een corona-uitbraak al een aantal lockdowns en strenge maatregelen heeft moeten doorstaan.

 

Iets na 13 uur kwam Djokovic aan in Australië, maar daar stelden de autoriteiten vast dat zijn werkvisum zo'n medische uitzondering eigenlijk niet toelaat.

 

De Serviër staat nu voor een bureaucratische mallemolen, waarbij hij geen hulp hoeft te verwachten van het lokale bestuur: "De federale regering heeft gevraagd of we Djokovic willen helpen bij de aanvraag voor zijn visa, maar dat zullen wij niet doen", zegt Jaala Pulford, de bevoegde minister van de staat Victoria.

 

"We zijn altijd helder geweest over 2 zaken: de goedkeuring van visa is een zaak van de federale regering en medische uitzonderingen zijn een zaak van dokters."

 

Eén ding is zeker: mocht Djokovic toch nog door de douane op de luchthaven geraken, dan wacht hem allesbehalve een warm onthaal in Melbourne.

Servisch president: "Stop met onze Novak lastig te vallen!"

Novak Djokovic heeft al een hele nacht "opgesloten" op de luchthaven moeten doorbrengen en dat zorgt ook in zijn vaderland Servië voor zenuwachtigheid. President Aleksandar Vucic zet in een statement alvast wat diplomatieke druk. Hij kon hun nationale sportster al even spreken.

 

"Ik heb onze Novak gezegd dat heel Servië achter hem staat. We doen er met al onze instanties alles aan om ervoor te zorgen dat  dat er meteen een einde komt aan het lastigvallen aan de beste speler van de wereld."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: