Ga naar de inhoud

Verstappen officieel kampioen: Mercedes gaat niet in beroep na titelrace

 do 16 december 2021 11:09
Lewis Hamilton feliciteert Max Verstappen met zijn 1e wereldtitel.

Mercedes legt zich neer bij de uitslag van de GP van Abu Dhabi, de beslissende race in het F1-kampioenschap. Max Verstappen hoeft dus niet meer te vrezen dat zijn wereldtitel wordt afgenomen. Mercedes richt wel samen met de FIA een commissie op die de F1-regels op scherp moet stellen. 

Volgens Mercedes had de wedstrijdleiding de regels niet toegepast tijdens de gelevlagsituatie in de slotrondes van de grand prix in Abu Dhabi, maar de stewards hadden de klachten van de Duitse renstal verworpen.

 

Mercedes had nog de kans om in beroep te gaan, maar trekt zich nu terug. "We verlieten Abu Dhabi in ongeloof", klinkt het in een mededeling. "Het is deel van de sport om een race te verliezen, maar we vinden dat elke competitie moet worden gewonnen op verdienste. Zondag voelden we dat het zich anders ontvouwde."

 

Toch gaat het team van 7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton niet in beroep. Ze leggen zich neer bij de aankondiging dat de internationale federatie FIA een commissie zal oprichten die de race zal analyseren.

 

"Mercedes zal samenwerken met de commissie om de Formule 1 te verbeteren", klinkt het nog. "Dat doen we voor elke fan en elk team die net zoveel van de sport houdt als wij. We houden de FIA verantwoordelijk voor dit proces en trekken ons hoger beroep in."

Max en Red Bull: we willen ons oprechte respect uiten voor jullie prestaties dit seizoen. Jullie maakten van dit WK een epische strijd.

Mercedes

Mercedes toont zich in het statement ook een sportieve verliezer en feliciteert Red Bull en Max Verstappen. "We willen ons oprechte respect uiten voor jullie prestaties dit seizoen. Jullie maakten van dit WK een epische strijd. Proficiat, Max. we kijken uit naar de strijd volgend seizoen."

 

Ook voor de eigen rijders waren er nog wat mooie woorden. "Lewis, je bent de beste rijder in de F1-geschiedenis en je hebt elke ronde vol overgave gereden. Je bent een feilloze sportman, op en naast het circuit."

 

Ten slotte kreeg ook ploegmaat Valtteri Bottas, die volgend seizoen voor Alfa Romeo uitkomt, een afscheidsbedanking. "Je hebt een belangrijke rol gespeeld in de 5 constructeurstitels de voorbije 5 seizoenen. Bedankt voor je bijdrage."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: