Ga naar de inhoud

Wout van Aert: "Tiesj Benoot is enorme versterking voor voorjaarsploeg"

 zo 12 december 2021 10:20
" "
Benoot (voorop) en Van Aert (rechts) samen op pad in de Ronde, normaal rijden ze dit jaar samen de Ronde van Vlaanderen.

Wout van Aert draagt 2 petten: die van veldrijder en die van wielrenner. Na zijn zege in de cross in Essen kreeg de Belgische crosskampioen van Jumbo-Visma ook een vraag over aanwinst Tiesj Benoot. En hij is maar wat blij: "Tiesj is een enorme versterking voor het voorjaar. Het klikt tussen ons."

Eerder deze week raakte de overgang van Benoot van Team DSM naar Jumbo-Visma bekend. Benoot komt de voorjaarskern van de Nederlandse WorldTour-formatie versterken - en kan dus een grote hulp zijn voor Van Aert.

"Ik ben superblij met de komst van Tiesj. Hij is een enorme versterking voor onze voorjaarsploeg en voor de ploeg in het algemeen. Ik heb de afgelopen jaren een paar keer met hem in de nationale selecties gezeten en dat klikt echt wel goed."

"Ik was vanaf het begin enthousiast toen ik hoorde dat Tiesj een optie zou zijn, ik denk dat we een heel sterke ploeg zullen hebben volgend jaar."

 

Jumbo-Visma liet er ook geen gras over groeien. Van Aert en Benoot verkenden enkele dagen geleden al samen de Ronde van Vlaanderen: "We kwamen deze week samen met de klassieke ploeg om een aantal verkenningen te doen en de groepssfeer te smeden."

 

"Gelukkig was Tiesj net op tijd daar om te kunnen aansluiten." Op de foto hieronder ziet u Benoot nog in DSM-outfit, die hij tot 31 december moet dragen.

Reactie van Van Aert na winst in Essen:

Lees ook: