Jumbo-Visma bevestigt komst Benoot: "Allerbeste versie van mezelf worden"

  Tiejs Benoot en Wout van Aert konden het uitstekend met mekaar vinden in de aanloop naar het WK in Leuven.

  Belgisch kampioen Wout van Aert heeft er een luxehelper bij in het klassieke voorjaar. Tiesj Benoot (27) wordt zoals verwacht zijn nieuwe ploegmaat bij Jumbo-Visma. Benoot verlaat Team DSM, waar het niet meer boterde.

  Benoot lag bij DSM nog een jaar onder contract. Eerder vandaag bevestigde het WorldTour-team dat de twee partijen niet langer met mekaar door zouden gaan volgend seizoen.

   

  Jumbo-Visma was er als de kippen bij om Benoot aan zijn (voorjaars)kern toe te voegen. Kopman Wout van Aert heeft er dus een landgenoot bij. Benoot en Van Aert konden het voor het WK in Leuven al uitstekend met mekaar vinden op stage in Spanje.

   

  Benoot ondertekende bij Jumbo-Visma een contract tot eind 2023. "Hier kan ik nog een volgende stap zetten", zegt hij op de website van zijn nieuwe team.

   

  "De voorbije jaren keek ik op naar deze ploeg. Ik ken al een paar jongens en weet dus hoe er gewerkt wordt. De professionele aanpak spreekt me heel erg aan. Ik hoop dat ik bij Jumbo-Visma de allerbeste versie van mezelf kan worden. Ik wil graag een bepalende rol spelen in de finales van grote wedstrijden, voor mezelf of voor een kopman."

   

  Benoot is na Christophe Laporte, Rohan Dennis en Tosh Van der Sande al de vierde grote nieuwkomer bij Jumbo-Visma. De Gentenaar werd in zijn eerste Ronde Van Vlaanderen meteen 5e in 2015, drie jaar later won hij de Strade Bianche. Na zijn vertrek richting Sunweb/DSM liet Benoot zich vooral zien in rittenwedstrijden, met een 2e en 5e plaats in Parijs-Nice als uitschieters. 

  Ik wil graag een bepalende rol spelen in de finales van grote wedstrijden, voor mezelf of voor een kopman.

  Tiesj Benoot

  Benoot en Van Aert rijden volgend seizoen allebei in het gele tenue van Jumbo-Visma.

  Zeeman: "Tiesj is een echte teamplayer"

  Ook sportief verantwoordelijke Merijn Zeeman is erg gelukkig met de komst van Benoot. "Tiesj stond al enige jaren op onze lijst met potentiële versterkingen. Toen duidelijk werd dat hij op de markt kwam, hebben we niet geaarzeld."

   

  "We zijn ontzettend blij dat Tiesj voor ons heeft gekozen. Hij is een geweldige renner en een geweldige persoonlijkheid. Hij maakt ons op vele terreinen sterker en zijn persoonlijkheid past uitstekend bij ons."   

   

  "Tiesj versterkt onze klassieke groep rondom Wout van Aert en zal ook een voorname rol in de etappekoersen krijgen. Hij is een echte teamplayer, die oog heeft voor verbeteringen en openstaat voor nieuwe ideeën en innovaties. Samen maken we een plan waar we allebei achter staan en in geloven."

  We zijn ontzettend blij dat Tiesj voor ons heeft gekozen.

  Merijn Zeeman

  Nog meer goed nieuws voor Benoot: