Ga naar de inhoud

Zo ontwijkt Eli Iserbyt de tackle van Toon Aerts: "Ben over zijn been gereden"

 ma 29 november 2021 11:45
Eli Iserbyt en Toon Aerts
Links: Eli Iserbyt glijdt van een spekgladde helling, rechts: Toon Aerts probeert zijn tegenstander te tackelen.

Het leek wel voetbal gisteren op de vettige crossomloop van Besançon in Frankrijk. In de finale kon Eli Iserbyt een tackle van Toon Aerts maar net ontwijken. De Wereldbekerleider kon er nog om lachen, "part of the game", vindt onze commentator Michel Wuyts.

Toon Aerts reed aan de leiding in Besançon toen hij weggleed in de blubber. "Het was er spekglad. "Toen ik probeerde recht te kruipen, kwam er een Formule 1-incident naar boven", grijnst hij.


Of een voetbalincident? Aerts gooide zijn rechter voor de aanstormende Eli Iserbyt, maar de Wereldbekerleider trapte niet in de val.

 

"Ik ben dan maar over zijn been gereden", lachte de winnaar. "Hopelijk heeft hij er geen last van."

Een Formule 1-incident.

Toon Aerts

Op de sociale media reageerde Iserbyt met een kwinkslag: "Been gestrekt, rode kaart?"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dit is de bewuste fase: Toon Aerts schuift weg, Eli Iserbyt profiteert

Michel Wuyts: "Part of the game"

Michel Wuyts zag het gisteren gebeuren vanuit de commentaarpositie. "Die beweging van Toon Aerts is gegroeid uit een behoudsreflex", redeneert onze commentator. "In de cross is die inherent aan de druk."

 

"Denk aan de WK’s van 2001 en 2005: Mario De Clercq houdt op de trappen in Tabor Dlask op, ten voordele van Vervecken. En Sven Vanthourenhout remt Vervecken al op de sneeuw van Sankt Wendel af, ten voordele van Nys."

 

"In topcrossen houdt de leider vaak even in op de top van een talud om de rest te voet te zetten. Niet altijd edelmoedig, maar part of the game. Slachtoffers maken er zelden tamboer over", weet Wuyts.

BEKIJK: De reacties van Toon Aerts en Eli Iserbyt

Iserbyt glijdt van de helling: "Je moet vooruit hé manneke"

Eli Iserbyt ging na de bewuste fase vol voor de zege, hij wist Toon Aerts nog een ronde lang op enkele seconden te houden. Op de laatste helling was er nog paniek. Iserbyt gleed weg en schoof weer naar beneden op een spekgladde ondergrond.

Lees ook: