Modderduivel Eli Iserbyt houdt Toon Aerts af na thriller in Besançon

  Wereldbeker veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Besançon
  trophy Eli Iserbyt
  einde
  startfinish
  0123456

  Eli Iserbyt is als winnaar getreden uit het modderspektakel in Besançon. De Wereldbeker-leider vocht een spannend duel uit met Toon Aerts en gleed in de slotmeters nog van een gladde helling. Maar ook bij Aerts was het vat helemaal leeg. De jonge Nederlander Pim Ronhaar mocht als 3e mee op het podium.

  Iserbyt is bijna zege nog kwijt door flinke glijpartij in de slotminuut

  Spannende strijd tot aan de finish

  Al vrij snel was duidelijk dat Aerts en Iserbyt onder hun tweetjes over de zege zouden beslissen op het modderige parcours in Besançon. Aerts nam bijna de volledige koers het heft in handen, Iserbyt beet zich vast in het wiel en loste niet.

   

  In de voorlaatste ronde had Aerts wel een kloof te pakken na een een lange versnelling. Niet veel later gleed de winnaar van gisteren onderuit in een bocht, hij zag Iserbyt letterlijk over zich heen wippen. Aerts probeerde er met een ware beenveeg nog een stokje voor te steken, maar Iserbyt ging niet tegen de vlakte.

   

  De WB-leider was daarna ontketend, Aerts kwam niet meer in de buurt. Op de laatste schuine kant van het lastige rondje ging het toch nog bijna mis voor Iserbyt. Hij gleed weg en moest te voet omhoog, maar ook bij Aerts was op dat moment het beste er wat van af.

   

  Voor Iserbyt is het de vierde zege in de Wereldbeker, de twaalfde van het seizoen. Op enige afstand werd Pim Ronhaar erg knap derde. Zijn ploegmaat Aerts was door het dolle heen met diens podiumplaats.

  • Eli Iserbyt: "Het was een heel lastige wedstrijd. Ik liet Toon zijn ding wat doen, onze tactiek was verschillend. Ik plooide eventjes toen hij versnelde. Daarna maakte hij een foutje en was het beste er wat van af bij hem. Ik ging ook nog een keer in de fout, maar toen ik boven kwam, wist ik dat het binnen was. Het was hard tegen hard, het publiek was ook fenomenaal."
   
  • Toon Aerts: "Ik ben tevreden van mijn koers. Ik probeerde te winnen en Eli Iserbyt onder druk te zetten, maar door die val lukte het niet meer. Ik dacht dat ik op een paar plekken beter was. Ik ging all in in de voorlaatste ronde, maar na die val moest ik weer inkomen. Ik kwam nog wel dichter op Eli, maar winnen zat er niet meer in. Het beste was er wat af. Het was een mooie strijd, hopelijk blijft dit parcours op de kalender staan. Die val: we zullen dat maar als een "race incident" klasseren."

  Reacties na de WB in Besançon bij de mannen

  Aerts is dolblij aan de finish met de 3e plaats voor ploegmaat Ronhaar

  Rituitslag Wereldbeker Besançon (mannen)Rituitslag Wereldbeker Besançon (mannen)

  Fase per fase

  1. 16 uur 18. Ronhaar is knap derde. Op enige afstand is Pim Ronhaar knap derde geworden in Besançon. Iedereen bij de ploeg is erg blij voor de jonge knaap, ook Toon Aerts, die net tweede werd, staat te juichen. .
  2. 16 uur 17.
  3. 16 uur 13. Iserbyt houdt nipt Aerts af in spannende slotronde in Besançon.

   Iserbyt houdt nipt Aerts af in spannende slotronde in Besançon

  4. 16 uur 11. Iserbyt wint. Na een fantastische cross houdt Iserbyt Aerts af voor zijn vierde WB-zege van het seizoen. .
  5. Val Iserbyt. Iserbyt raakt niet boven op een schuine kant. Hij glijdt naar beneden op het laatste heuveltje van de dag, maar Aerts raakt niet meer op zijn wiel. . 16 uur 10.
  6. 16 uur 09. Nu is het echt gebeurd. Paul Herygers op Play Sports.
  7. 16 uur 09. Zege lijkt binnen. Op een snedig klimmetje vliegt Iserbyt vlot omhoog. De zege lijkt binnen voor de man van het seizoen. .
  8. 16 uur 09. Iserbyt is bijna zege nog kwijt door flinke glijpartij in de slotminuut.

   Iserbyt is bijna zege nog kwijt door flinke glijpartij in de slotminuut

  9. 16 uur 08. Iserbyt blijft Aerts onder druk zetten. De kloof wordt groter. .
  10. 16 uur 06. Iserbyt rijdt nu toch weer wat verder weg. We naderen het laatste stuk van het parcours. .
  11. 16 uur 05. Op het lastige stuk na de lange trap houdt Iserbyt sterk stand. Is hij op weg naar zijn vierde zege in de WB? .
  12. 16 uur 04. Aerts blijft hangen. Aerts moeten even uit de trappers na en hapering in de reclamespandoeken. Iserbyt rijdt wat verder weg. .
  13. 16 uur 03. De Franse fans schreeuwen Aerts richting het achterwiel van Iserbyt. Er komt nog een duel aan. .
  14. 16 uur 02. Iserbyt vliegt over de balkjes, maar ook Aert gaat er vlotjes over. Het belooft een spannende slotronde te worden. .
  15. Slotronde. Met een voorsprong van 4 seconden duikt Iserbyt de slotronde in. Aerts heeft hem in zijn vizier. . 16 uur 01.
  16. 16 uur . Het is zeker nog niet gedaan. Aerts komt weer wat dichterbij. .
  17. 15 uur 59. Iserbyt neemt fors over. De voorsprong van de WB-leider is plots vijf seconden. .
  18. 15 uur 59. Slipper Aerts. De rollen zijn plots omgedraaid na een slipper van Aerts. Iserbyt gaat naar de kop. .
  19. 15 uur 59. Drama in het slot! Aerts gaat tegen de grond en tackelt bijna nog Iserbyt onderuit.

   Drama in het slot! Aerts gaat tegen de grond en tackelt bijna nog Iserbyt onderuit

  20. 15 uur 57. Iserbyt vindt zijn tweede adem zowaar. Aerts is nog niet klaar met de WB-leider. .