Mieke Gorissen mist CrossCup in Roeselare na besmetting: "Onvoldoende hersteld"

 wo 24 november 2021 17:55
Mieke Gorissen.

Komend weekend strijkt de CrossCup neer in Roeselare. Mieke Gorissen voert de tussenstand aan, maar in de nasleep van de manche in Mol gaf een coronatest een positief resultaat. De Belgische veldloopkampioene zal haar kansen dan ook niet verdedigen in West-Vlaanderen.

"Ik heb rustig proberen te lopen en merkte dat het al bij al vlot verliep. Toch moet ik toegeven dat mijn lichaam achteraf hevig heeft gereageerd, wat duidt op het feit dat ik onvoldoende hersteld ben om topprestaties af te leveren", zegt de nummer 2 van de vorige manche in Mol. Ze liet de zege toen liggen na een val in het slot.

 

"In samenspraak met mijn sportarts heb ik besloten om geen onnodige risico's te nemen, waardoor de manche van Roeselare helaas te vroeg komt. De focus ligt nu op mijn herstel, zodat ik niet langer dan nodig in de lappenmand moet liggen."

 

"Ik vind het ontzettend jammer dat ik er niet bij zal zijn in Roeselare, want ik koester fijne herinneringen aan die wedstrijd. In Hannuit hoop ik opnieuw van de partij te zijn."

 

In Roeselare staat een eerste startbewijs op het spel voor het EK veldlopen van 12 december in Dublin.

Lees ook: