Stadion van NEC blijft voorlopig gesloten na instorting tribune

  Een deel van de bezoekerstribune zakte afgelopen weekend in.

  NEC moet voorlopig op zoek naar een ander stadion om zijn thuiswedstrijden af te werken. Het Gofferstadion blijft tijdelijk gesloten nadat afgelopen weekend een deel van de bezoekerstribune was ingezakt.

  Het was toch een schrikwekkend beeld zondag in Nijmegen, toen een deel van het bezoekersvak het begaf onder het gewicht van de springende Vitesse-fans. De tribune plofte gelukkig neer op een container, waardoor een diepere val vermeden werd.

  Het Goffertstadion, eigendom van de stad Nijmegen, is voorlopig gesloten door de veiligheidsinstanties, in afwachting van een onderzoek. Voorlopig is niet bekend wat de oorzaak is van het instorten van de tribune.

  "We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten", laat de club weten. "Voor ons is het van belang dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn."

  "Dit besluit betekent tegelijkertijd dat wij verder gaan kijken naar een externe locatie om – tenminste voor de korte termijn – onze wedstrijden af te werken. De gesprekken met andere clubs en de KNVB lopen al sinds gisteren, omdat we hier op voorbereid waren."