Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 6

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
16
6
5
0
1
14
6
2
België
10
6
3
2
1
11
8
3
Polen
7
6
2
3
1
6
12
4
Wales
1
6
0
5
1
6
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
2
België
0
0
0
0
0
0
0
3
Polen
0
0
0
0
0
0
0
4
Wales
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
2
België
0
0
0
0
0
0
0
3
Polen
0
0
0
0
0
0
0
4
Wales
0
0
0
0
0
0
0

Thomas Foket voor duel met Frankrijk: "Revanchegevoel is heel groot"

 wo 6 oktober 2021 07:33
Thomas Foket in actie op training bij de Rode Duivels.

Door de blessure van Thomas Meunier heeft Thomas Foket op de valreep een oproeping gekregen voor de eindronde van de Nations League. "Ik ben trots om erbij te zijn", zegt de Rode Duivel van Reims.

Thomas Foket is al een paar jaar actief bij Reims, in Frankrijk dus. Hij wordt er nog regelmatig herinnerd aan de halve finales van het WK, waarin België (zonder Foket voor alle duidelijkheid) verloor tegen de latere wereldkampioen.

 

"De Fransen zijn een trots volk. Ze hebben het voortdurend over dat WK en die halve finale die ze tegen ons hebben gewonnen. Het zou goed zijn als wij donderdag eens van hen kunnen winnen", lacht Foket.

 

Dat revanchegevoel leeft wel bij de Rode Duivels. "Het revanchegevoel is zeker heel groot bij de spelers. Er wordt veel over gesproken in de groep. Het moment is aangebroken om te tonen dat we ook de allergrootste voetballanden aankunnen."

 

Foket weet alvast hoe het is om op de soms ongrijpbare Kylian Mbappé te moeten verdedigen. "Niemand heeft het recept om hem af te stoppen. Ik vind het belangrijkste dat je niemand aan zijn lot overlaat in een 1 tegen 1-situatie, zodat die verdediger zich veiliger voelt."

 

"Je mag hem vanwege zijn snelheid niet te veel ruimte geven, maar je mag er ook niet te kort opzitten, want hij is ook één tegen één sterk. Het wordt een kwestie van elkaar zo goed mogelijk te helpen en hem in groep op te vangen."

"Dit voelt als een selectie voor een EK of WK"

Thomas Foket was er nog nooit bij op een EK of WK en dus voelt zijn selectie een beetje als een oproeping voor een eindronde. "Dit is toch echt een selectie van 23, zoals ook bij een EK of WK. Ik ben echt trots dat ik hier mag zijn."

 

"Als er een kans komt op speelminuten, zal ik die natuurlijk grijpen. Maar gezien de concurrentie zal dat moeilijk worden."

UEFA Nations League
België
einde
2-3
Frankrijk
Lees ook: